Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Σεισμός στην Αϊτή: Νέα ισχυρή δόνηση – Εγκατάλειψη καταγγέλλουν οι κάτοικοι – Δεν χρειαζόμαστε βοήθεια λέει η κυβέρνηση

Σεισμός στην Αϊτή: Νέα ισχυρή δόνηση – Εγκατάλειψη καταγγέλλουν οι κάτοικοι – Δεν χρειαζόμαστε βοήθεια λέει η κυβέρνηση

Νέος ισχυρός μετασεισμός σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης νότια της Αϊτής. Ο μετασεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πόλη Λε Καγιέ, που επλήγη το Σάββατο από το μεγάλο σεισμό μεγέθους 7,2 Ρίχτερ. 

Ο απολογισμός των θυμάτων του σεισμού που έπληξε την Αϊτή, έχει φθάσει μέχρι στιγμής τους 2.189 νεκρούς, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας, διευκρινίζοντας ότι οι τραυματίες είναι πάνω από 12.000 και τουλάχιστον 332 άνθρωποι αγνοούνται ακόμη.

«Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται», σημείωσε η Πολιτική Προστασία μέσω Twitter.

Οι πλημμύρες που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών διέκοψαν τις προσπάθειες να βρεθούν επιζώντες στα συντρίμμια δεκάδων χιλιάδων κτιρίων που κατέρρευσαν, περιέπλεξαν τις προσπάθειες να διανεμηθεί βοήθεια στους σεισμοπαθείς και επιδείνωσαν ακόμη περισσότερο την κατάσταση χιλιάδων ανθρώπων που έμειναν άστεγοι, χωρίς τρόφιμα ούτε νερό.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν εγκατάλειψη 

Πολλοί είναι οι κάτοικοι που αισθάνονται ότι οι αρχές τους έχουν εγκαταλείψει. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Euronews, η ανθρωπιστική βοήθεια που φτάνει στη χώρα δεν είναι αρκετή και γίνεται με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς.

 

Ανθρωπιστικές οργανώσεις από άλλες χώρες κάνουν έκκληση για ιατρικό προσωπικό στις πληγείσες περιοχές, ωστόσο η κυβέρνηση της Αϊτής επιμένει ότι δεν χρειάζεται βοήθεια από εκατοντάδες εθελοντές γιατρούς.

Μαρτυρίες αναφέρουν πως εξαγριωμένα πλήθη συγκεντρώνονται στα κατεστραμμένα κτίρια και ζητούν υλικά για να φτιάξουν ένα καταφύγιο, αφού δεν υπάρχει προοπτική να βρουν κάτι πιο μόνιμο για να κοιμηθούν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις