Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Σεισμός στην Ινδονησία: Σταματούν τις έρευνες για επιζώντες – 5.000 αγνοούμενοι, 2.045 νεκροί

Σεισμός στην Ινδονησία: Σταματούν τις έρευνες για επιζώντες – 5.000 αγνοούμενοι, 2.045 νεκροί

Οι αρχές στην Ινδονησία έδωσαν εντολή να τερματιστούν οι έρευνες μετά τον σεισμό και το τσουνάμι που προκάλεσαν τον θάνατο περισσότερων από 2.000 ανθρώπων στην περιοχή της πόλης Παλού, στη νήσο Σουλαουέσι, στην Ινδονησία, ενώ εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη περίπου 5.000 ανθρώπων.

“Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης για τα θύματα θα ολοκληρωθούν το απόγευμα”, δήλωσε στο AFP ο Μπαμπάνγκ Σούριο, ο οποίος είναι υπεύθυνος των ερευνών στην Παλού. Η πόλη, η οποία βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του Σουλαουέσι, και τα περίχωρά της υπέστησαν τεράστιες καταστροφές από τον ισχυρό σεισμό των 7,5 βαθμών και το τσουνάμι που ακολούθησε στις 28 Σεπτεμβρίου στην Ινδονησία.

Σεισμός στην Ινδονησία: 5.000 αγνοούμενοι

Περισσότερες από 2.000 σοροί έχουν ανασυρθεί από τα ερείπια, αλλά οι αρχές πιστεύουν ότι εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη 5.000 ανθρώπων, οι οποίοι βρίσκονται θαμμένοι στα ερείπια των κτιρίων που κατέρρευσαν.

Η κυβέρνηση στην Ινδονησία εξετάζει το ενδεχόμενο να αφήσει την κατάσταση ως έχει σε δύο περιοχές που βρίσκονται κοντά στην Παλού, τις Πετόμπο και Μπαλαρόα, οι οποίες αφανίστηκαν από την καταστροφή αυτή.

Οι επιζήσαντες αυτών των δύο κοινοτήτων καλούνται να αποφασίσουν αν θα κάνουν ομαδικές κηδείες, αν θα εγερθεί κάποιο μνημείο στη μνήμη των θυμάτων ή αν θα μετατραπούν σε πάρκα.

Περίπου 200.000 άνθρωποι στην Ινδονησία χρήζουν επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή. Υπάρχει έλλειψη σε τρόφιμα και πόσιμο νερό, ενώ πολλοί είναι αυτοί που έχασαν τα πάντα και εξαρτώνται από τη βοήθεια για να επιζήσουν.

Περίπου 80.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν από τη φυσική καταστροφή και έχουν βρει προσωρινά καταφύγιο σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς κοντά στα σπίτια τους που έχουν καταστραφεί.

Ο επίσημος απολογισμός των νεκρών από την καταστροφή στην Ινδονησία στις 28 Σεπτεμβρίου παραμένει στους 2.045.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις