Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Σεισμός στην Ιταλία: Εικόνες καταστροφής και τρόμος [pics, vids]

Εικόνες αποκάλυψης. Φόβος, τρόμος και καταστροφή στην Ιταλία μετά τους τρεις σεισμούς που σημειώθηκαν στη χώρα το βράδυ της Τετάρτης (26.10.2016) λίγους μήνες μετά τον Εγκέλαδο – φονιά που πήρε τη ζωή σχεδόν 300 ανθρώπων τον περασμένο Αύγουστο.

Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του. Θύμα του Εγκέλαδου είναι ένας 73χρονος άνδρας που έχασε τη ζωή του από ανακοπή καρδιάς εξαιτίας των σεισμών που συγκλόνισαν την κεντρική Ιταλία. Οι τραυματίες από σεισμούς των 5,4, των 5,9 και των 5,6 Ρίχτερ που σημειώθηκαν με διαφορά λίγων ωρών στις πόλεις Βίσο, Ουσιτά και Κάστελ Σαντάντζελο σουλ Νέρα της κεντρικής Ιταλίας. Οι τρεις σεισμοί σημειώθηκαν στις 19:11, στις 21:00 και στις 21:18 το βράδυ της Τετάρτης.

Ανάμεσα στους τραυματίες, σύμφωνα με την La Repubblica, είναι και ένα παιδί. Τραυματίστηκε μετά από την κατάρρευση κτιρίου στην κωμόπολη Καμερίνο. Όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση Rai, οκτώ άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαφρά στην κωμόπολη Φαμπριάνο, στην περιφέρεια Μάρκε, μετά τον πρώτο σεισμό που σημειώθηκε στις 19:11 το βράδυ της Τετάρτης. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο από το οποίο έχουν ήδη πάρει εξιτήριο.

Ένας κάτοικος, επίσης, τραυματίσθηκε ελαφρά στο χωριό Βίσο, ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του, εξαιτίας κατολίσθησης. Στην πόλη Καμερίνο ωστόσο σημειώθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές. Καμπαναριό εκκλησίας κατέρρευσε πάνω σε σπίτι, αλλά δεν υπάρχουν θύματα. Μόνο ένας κάτοικος τραυματίσθηκε ελαφρά, αλλά η κατάστασή του δεν προκαλεί ανησυχία.

Η γη “χόρευε” όλο το βράδυ στην Ιταλία και είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τις 23:00 το βράδυ της Τετάρτης οι μετασεισμοί στις περιφέρειες Μάρκε και Ούμπρια είχαν ξεπεράσει τις 60! Σήμερα Πέμπτη (27.10.2016) τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σε 18 πόλεις και κωμοπόλεις της Ιταλίας για να γίνουν προσεκτικές αυτοψίες με εκτίμηση των ζημιών.

«Θέλω να ευχαριστήσω όσους εργάζονται κάτω από τη βροχή στις περιοχές του σεισμού. Όλη η Ιταλία αγκαλιάζει σφιχτά τους κατοίκους που επλήγησαν και πάλι» ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού της χώρας Ματέο Ρέντσι στο twitter.

Εικόνες αποκάλυψης

Οι έρευνες στις περιοχές που επλήγησαν από τους τρεις σεισμούς δεν σταμάτησαν όλο το βράδυ. Κτίρια έχουν καταρρεύσει, δρόμοι έχουν κλείσει εξαιτίας των κατολισθήσεων και οι εικόνες θυμίζουν, ξανά, αποκάλυψη.

«Η πόλη μας τελείωσε» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του δημάρχου της πόλης Ουσίτα Μάρκο Ρινάλντι. Περιγράφοντας τις στιγμές του σεισμού, οι λέξεις του συγκλονίζουν: «Ήταν ένας πολύ δυνατός σεισμός, αποκαλυπτικός. Άνθρωποι ούρλιαζαν στους δρόμους. Πολλά σπίτια κατέρρευσαν. Ο δεύτερος σεισμός κράτησε πολύ, ήταν τρομακτικός».

Ο δήμαρχος της πόλης Serravalle del Chienti, Gabriele Santamarianova περιέγραψε πως η στιγμή του σεισμού έμοιαζε σαν να «πέφτουν βόμβες».

Το μέγεθος της καταστροφής θα αρχίσει να αποκαλύπτεται τώρα που ξημερώνει…

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Daily Mail
Φωτογραφίες: Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε