Τετάρτη, 8 Μαΐ
19oC Αθήνα

Σεισμός στην Ιταλία: Έπιασαν πλιατσικολόγο “στα πράσα”

Σεισμός στην Ιταλία: Έπιασαν πλιατσικολόγο “στα πράσα”

Πάντα προκαλεί εντύπωση η είδηση ότι μετά από μια μεγάλη φυσική καταστροφή και ενώ ακόμα οι διασώστες ψάχνουν για ζωή στα ερείπια, κάποιοι ασυγκίνητοι από όλο αυτό το δράμα και χωρίς ίχνος ντροπής επιχειρούν να λεηλατήσουν περιουσίες.

Στα ερείπια του οικισμού Ρετρόζι, της πόλης Αματρίτσε, ένας 45χρονος Ναπολιτάνος, προσπάθησε να λεηλατήσει ότι ήταν εκτεθειμένο αλλά κατέληξε με χειροπέδες, όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Corriere della Sera.
Ο 45χρονος Μ.Μ., εξοπλισμένος με ένα κατσαβίδι, προσπαθούσε να παραβιάσει την πόρτα ενός σπιτιού, όταν τον αντελήφθησαν οι καραμπινιέροι που περιπολούν στους δρόμους, προφυλάσσοντας την ερειπωμένη πόλη. Ο επίδοξος διαρρήκτης δεν σταμάτησε στη διαταγή τους και μάλιστα τραυμάτισε ελαφρά έναν από αυτούς με το κατσαβίδι.

Πρόκειται για έναν σεσημασμένο κακοποιό της Νάπολης, που πήγε στην περιοχή του Ριέτι για να επωφεληθεί από την εκκένωση των κτηρίων από τους έντρομους ενοίκους της. Στην έρευνα βρέθηκε πάνω του ένα σιδηροδρομικο εισιτήριο Νάπολη-Ρώμη με ημερομηνία 24 Αυγούστου.

Οργισμένος ο δήμαρχος της Νάπολης Λουΐτζι ντε Ματζίστρις, έδωσε εντολή στις νομικές υπηρεσίες της πόλης, να συμμετάσχουν ως πολιτική αγωγή στη δίωξη του κακοποιού, που κατηγορείται για απόπειρα διακεκριμένης κλοπής και πρόκλησης σωματικής βλάβης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε