Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Σεισμός στην Ιταλία – Λέκκας: Ανησυχία, χάος δράμα!

Σεισμός στην Ιταλία – Λέκκας: Ανησυχία, χάος δράμα!

Ανησυχία, χάος και δράμα. Μ’ αυτές τις τρείς λέξεις περιέγραψε τις εικόνες στο Αματρίτσε, που δέχθηκε το ισχυρότερο πλήγμα από τον σεισμό που έπληξε τη γειτονική Ιταλία, ο σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας, πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, ο οποίος βρίσκεται ήδη στην περιοχή.

«Είναι μία περιοχή γεμάτη με κατολισθήσεις και προσπαθούμε να βρούμε πρόσβαση σε περιοχές ενδότερες» τόνισε, ενώ κληθείς να περιγράψει τις εικόνες που αντικρίζει στην πληγείσα περιοχή, παρέπεμψε στις λέξεις-κλειδιά, όπως είπε, που χρησιμοποιούν και τα μέσα ενημέρωσης στην Ιταλία: «ανησυχία, χάος, δράμα».

«Είναι μία περιοχή που έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Το ότι δεν έχουμε θύματα οφείλεται στην έγκαιρη απομάκρυνση των κατοίκων από την πληγείσα περιοχή. Είναι μία περιοχή εκτεταμένη στην οποία επιπρόσθετα έχουμε πολύ δύσκολη πρόσβαση. Είναι δρόμοι που έχουν κλείσει, λόγω κατολισθήσεων. Υπάρχει ένα τεράστιο θέμα» ανέφερε ο κ. Λέκκας.

«Όλη η κεντρική Ιταλία είναι σε γενική διέγερση. Είναι μία περιοχή που θα δώσει κι άλλους σεισμούς απ’ ό,τι μπορούμε να υπολογίσουμε, σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι «το θέμα είναι πώς θα στεγαστούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, που είναι γύρω στους 30.000-40.000».

πηγη: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε