Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Σεισμός στην Τουρκία: Ανασύρθηκε ζωντανή μετά από 90 ώρες από βάθος 8 μέτρων μια 17χρονη

Σεισμός στην Τουρκία: Ανασύρθηκε ζωντανή μετά από 90 ώρες από βάθος 8 μέτρων μια 17χρονη

Τα συνεργεία που ψάχνουν στην Τουρκία μέσα στα χαλάσματα των κτιρίων μετά τον φονικό σεισμό αποδεικνύουν κάθε μέρα ότι τα θαύματα μπορούν να γίνουν αληθινά.

Ένα από τα τελευταία θαύματα που έγινε στην Τουρκία και ήρθε να αποδείξει ότι ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ, ήταν η διάσωση μιας 17χρονης. Ο σεισμός γκρέμισε σαν χάρτινο πύργο το 7όροφο κτίριο που έμενε στην πόλη Αντιγιαμάν.

Η Γκιουσλούμ Γεσίλκαγια ήταν για 90 ώρες καταπλακωμένη από τα συντρίμμια σε βάθος 8 μέτρων. Δεν το έβαλε κάτω όμως. Έδινε τη δική της μάχη να κρατηθεί στη ζωή, περιμένοντας τα μέλη των συνεργείων και την σώσουν από τον θάνατο.

Και το θαύμα ήρθε τελικά για την 17χρονη Τουρκάλα. Τα συνεργεία διάσωσης την εντόπισαν με μια από τις ειδικές κάμερες που τρυπώνουν μέσα στα συντρίμμια και φτάνουν σε μεγάλα βάθη.

Οι διασώστες έδωσαν αληθινή μάχη με τα συντρίμμια από τον σεισμό και τον χρόνο για να προσεγγίσουν την 17χρονη και να την σώσουν.

Έσκαψαν λαγούμια σαν να ήταν σε ορυχείο. Της μιλούσαν, προσπαθούσαν να την τονώσουν ψυχολογικά. Να την κάνουν να μην τα παρατήσει. Και δεν τα παράτησε. Όπως δεν τα παράτησαν και τα συνεργεία.

Χθες (10.2.2023) τα μέλη της ομάδας διάσωσης την προσέγγισαν, την απεγκλώβισαν και την ανέσυραν ζωντανή από τα χαλάσματα, κάνοντας τον κόσμο που παρακολουθούσε την σκηνή να ξεσπάσει σε θερμά χειροκροτήματα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις