Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Σεισμός στην Τουρκία: Διακόπηκαν οι έρευνες της ΕΜΑΚ στην Αντιόχεια για τους δυο Έλληνες που αγνοούνται

Σεισμός στην Τουρκία: Διακόπηκαν οι έρευνες της ΕΜΑΚ στην Αντιόχεια για τους δυο Έλληνες που αγνοούνται

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ σταμάτησαν την επιχείρηση για την ανεύρεση των δυο Ελλήνων που αγνοούνται στην Αντιόχεια μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Live News η 1η ΕΜΑΚ που βρίσκεται στο σημείο αποφάσισε να σταματήσει τις έρευνες καθώς παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες δεν εντοπίστηκε κανένα σημάδι ζωής, ούτε από τις έρευνες των ανδρών της ΕΜΑΚ, ούτε και από τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

Ο 65χρονος Γιώργος Αντύπας και η 62χρονη σύζυγος του έχουν σταματήσει να δίνουν σημεία ζωής από το πρωί της περασμένης Δευτέρας καθώς η εξαώροφη πολυκατοικία που έμεναν στην Αντιόχεια κατέρρευσε. Το ζευγάρι διέμενε στον 5ο όροφο του κτιρίου, ενώ οι διασώστες έχουν ανασύρει 4 άτομα ζωντανά από το εν λόγω κτίριο που διέμεναν οι Έλληνες.

«Προσευχηθείτε για τους γονείς μου» λέει η κόρη των δυο Ελλήνων

«Ελπίζουμε σε ένα θαύμα» λέει στο newsit.gr η κόρη των Ελλήνων που αγνοούνται στην Αντιόχεια, μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που χτύπησε τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας στη νότια Τουρκία και την Συρία.

Εδώ και 100 ώρες οι δύο κόρες του 65χρονου Γιώργου Αντύπα και της 63χρονης Nida ζουν έναν εφιάλτη που δεν θα εύχονταν ούτε στον χειρότερο τους εχθρό. Ο πατέρας τους και η μητέρα του -εκτός απροόπτου-, φαίνεται να ήταν την ώρα της σεισμικής δόνησης στο διαμέρισμα της πολυκατοικίας που κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος στην Αντιόχεια.

Από τις 4.30 τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας προσπαθούσαν να έρθουν σε επαφή μαζί τους, ενώ όταν πληροφορήθηκαν ότι η εξαώροφη πολυκατοικία στην οποία διαμένουν μεταμορφώθηκε σε μία άμορφη μάζα αμέσως ζήτησαν τη βοήθεια των σωστικών συνεργείων.

Η Οντέτ ταξίδεψε από την Κωνσταντινούπολη στην Αντιόχεια, ενώ η αδερφή της ήρθε από το Ντουμπάι στην Τουρκία με τον σύζυγό της. Η Οντέτ με τους συγγενείς του Γιώργου και της Νida βρέθηκαν μπροστά στο σπίτι -ερείπιο πια- των γονιών της και το μόνο που παρακαλάει να γίνει είναι ένα θαύμα να βρεθούν ζωντανοί .

«Προσευχηθείτε για εμάς, για τους γονείς μου. Οι γονείς μου είναι κάτω από τα ερείπια αυτή τη στιγμή και έχει περάσει πολύς καιρός. Δεν νομίζω ότι θα τους βρουν ζωντανούς. Υπάρχουν πολλοί νεκροί. Και πολλοί άνθρωποι ακόμα κάτω από τα ερείπια. Αλλά θέλω να πιστεύω σε ένα θαύμα. Από το ίδιο διαμέρισμα βγήκε χθες το βράδυ ένας ζωντανός άνδρας».

Η κόρη των δύο Ελλήνων αγνοουμένων τονίζει, μιλώντας στο newsit.gr, ότι στο κτίριο που μένουν οι δικοί της άνθρωποι, την πρώτη μέρα δεν είχε φτάσει καμία βοήθεια. «Τις πρώτες 24 ώρες δεν είχε πάει καμία βοήθεια στο διαμέρισμα. Χωρίς πυροσβέστες ή διασώστες. Δεν έφτασαν εγκαίρως γιατί ο σεισμός προκάλεσε το χάος σε 10 επαρχίες».

Την ίδια αγωνία με την Οντέτ μοιράζεται και η αδερφή του 65χρονου αγνοούμενου, η οποία μαζί με τους στενούς της συγγενείς βρήκαν καταφύγιο στους στρατώνες, όπου τους έδωσαν νερό, τροφή και κουβέρτες.

 

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις