Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Σεισμός στην Τουρκία: Διασώθηκε οικογένεια που ήταν εγκλωβισμένη στα συντρίμμια για 102 ώρες

Σεισμός στην Τουρκία: Διασώθηκε οικογένεια που ήταν εγκλωβισμένη στα συντρίμμια για 102 ώρες

Ο σεισμός στην Τουρκία ισοπέδωσε το κτίριο που έμενε μια εξαμελής οικογένεια στην Αλεξανδρέττα, αλλά οι άνθρωποι αυτοί άντεξαν τον τρόμο, τις κακουχίες, τον πόνο και μετά από 102 ώρες έζησαν το πιο μεγάλο θαύμα της ζωής τους, καθώς συνεργεία τους ανέσυραν ζωντανούς από τα χαλάσματα.

Η εξαμελής οικογένεια Οκτάι που έμενε στην πόλη της επαρχίας Χατάι στην Τουρκία βίωσε τον απόλυτο τρόμο, καθώς ο σεισμός ισοπέδωσε το κτίριο που έμενε. Η οικογένεια παγιδεύτηκε σε έναν μικρό χώρο του κτιρίου. Ευτυχώς, όμως, στο σημείο υπήρχαν κουβέρτες.

Οι Τούρκοι κουκουλώθηκαν με τις κουβέρτες, γλίτωσαν από το φονικό κρύο και περίμεναν να γίνει το θαύμα και να διασωθούν. Και το θαύμα έγινε

Οι διασώστες εντόπισαν την οικογένεια Οκτάι στα χαλάσματα του ισοπεδωμένου από τον γκρεμό κτιρίου και έβγαλαν τους έξι ανθρώπους στο φως και στη ζωή μετά από 102 ώρες. Πρόκειται για ένα ανδρόγυνο και τα τέσσερα παιδιά τους, ηλικίας 15 έως 24 ετών.

Οι διασώστες λύγισαν μετά τον απεγκλωβισμό της οικογένειας και άφησαν το δυνατό συναίσθημα να τους κυριεύσει ξεσπώντας σε κλάματα μετά την σωτηρία των έξι ανθρώπων.

Δεν κάθισαν όμως, να ξεκουραστούν. Δεν υπάρχει άλλωστε χώρος για ξεκούραση. Συνέχισαν να ψάχνουν στα συντρίμμια για τον απεγκλωβισμό συγγενικού ζευγαριού που έμενε στο απέναντι διαμέρισμα.

Παράλληλα, στην επαρχία Χατάι διασώθηκαν και άλλα άτομα που παρέμειναν εγκλωβισμένα για περισσότερες από 100 ώρες. Ανάμεσά τους, ένα αγοράκι 3,5 ετών που είχε μείνει 103 ώρες κάτω από τα ερείπια, αλλά και ένα παιδάκι 8,5 ετών με τον πατέρα του που ανασύρθηκαν 101 ώρες μετά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις