Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

Σεισμός στην Τουρκία: Διασώθηκε οικογένεια ύστερα από 82 ώρες

Σεισμός στην Τουρκία: Διασώθηκε οικογένεια ύστερα από 82 ώρες
Φωτογραφία Reuters

Οι έρευνες για ζωή στα συντρίμμια, σε δέκα επαρχίες της Τουρκίας που ισοπεδώθηκαν από τους δύο φονικούς σεισμούς, συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα. Οι ελπίδες λιγοστεύουν, αλλά δεν έχουν στερέψει… 

Απόδειξη, η οικογένεια στο Χατάι, που διασώθηκε ύστερα από 82 ώρες! Οι γονείς και τα τρία παιδιά τους άντεξαν κάτω από τα χαλάσματα και σήμερα είδαν ξανά το φως του ήλιου. 

 

Νωρίτερα, την 80η ώρα των ερευνών, εντοπίστηκαν επίσης στο Χατάι, τρία παιδιά ζωντάνα. Ο 16χρονος Abdülkadir Al Hüseyin, ο 12χρονος Gaysa Al Hüseyin και ο 5χρονος Gayda Al Hüseyin.

Οι καλές ειδήσεις είναι αυτές που κρατάνε ζωντανή την ελπίδα τόσο τους Τούρκους πολίτες, όσο και την παγκόσμια κοινή γνώμη που παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα το δράμα της Τουρκίας μετά τους δυο φονικούς σεισμούς.

Βρετανοί διασώστες απεγκλώβισαν ζωντανούς, ύστερα από 68 ώρες, μία 33χρονη και τον γιο της από τα ερείπια του σπιτιού τους στο Καχραμανμαράς. Η Σεράπ και ο Μεχμέτ πέρασαν τρεις ημέρες, εγκλωβισμένοι στο απόλυτο σκοτάδι, καλυμμένοι με σκόνη και συντρίμμια, με τη Σεράπ να έχει διάφορα τραύματα.

Τα συγκλονιστικά πλάνα από τη στιγμή της διάσωσής τους δείχνουν τη Σεράπ να ξεσπά σε δάκρυα την ώρα που την ανασύρουν από τα ερείπια και τη δένουν σε ένα φορείο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις