Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Σεισμός στην Τουρκία: Εκατοντάδες παιδιά «αγνοούνται» μετά τη διάσωση τους

Σεισμός στην Τουρκία: Εκατοντάδες παιδιά «αγνοούνται» μετά τη διάσωση τους

Το αίσθημα της χαράς στο άκουσμα της είδησης ότι τα παιδιά τους διασώθηκαν από τα συντρίμμια των επαρχιών της Τουρκίας, που επλήγησαν από τους δύο φονικούς σεισμούς της περασμένης Δευτέρας (06.02.2023), δεν κράτησε πολύ για εκατοντάδες γονείς. 

Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, υπολογίζεται ότι περισσότερα από 250 παιδιά που βγήκαν ζωντανά από τα ερείπια, αυτή τη στιγμή θεωρούνται αγνοούμενα από τους δικούς τους ανθρώπους. Μεταξύ αυτών και Αμινά Εβρά Γκιουζέλ (Amina Evra Güzel). Η 13χρονη διασώθηκε από τα χαλάσματα στην Αντιόχεια, ενώ ο 9χρονος αδερφός της, Αλί, δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Οι γονείς της ενημερώθηκαν ότι το κορίτσι μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο των Αδάνων, καθώς είχε κατάγματα σε όλο το σώμα του, αλλά ακόμα δεν την έχουν βρει. “Έχουμε γυρίσει τον κόσμο ανάποδα. Έχουμε ψάξει σε όλα τα νοσοκομεία, αλλά δεν την βρίσκουμε”, λέει στο newsit.gr ο Ayhan, γείτονας της οικογένειας.   

Η μητέρα της Εβρά, Ντιλέκ, και τα άλλα δύο αδέρφια της είχαν διασωθεί νωρίτερα. Όπως η ίδια υποστηρίζει, όταν η 13χρονη διακομίσθηκε στο τοπικό νοσοομείο, είχε στο χέρι της ένα χαρτί με τον αριθμό του τηλεφώνου της… 

Δεκάδες εθελοντές κοντά στα παιδιά

 

Στο μεταξύ, δεκάδες ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί έχουν σπεύσει εθελοντικά στις πληγείσες περιοχές για να παράσχουν υποστήριξη σε παιδιά. 

https://twitter.com/TimesofTurkiye/status/1624740103599030273?s=20&t=BgYa7_I9mGDHqK_bt5HB8w

Τον γύρο των social media κάνει η φωτογραφία από ένα τζαμί, όπου φιλοξενούνται σεισμόπληκτες οικογένειες, και ο ιμάμης έβαλε κινούμενα σχέδια για να δώσει λίγη χαρά στα παιδάκια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις