Κόσμος

Σεισμός στην Τουρκία: Έλληνας εθελοντής στην Αντιόχεια μιλά στο «Live News»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Νίκος Ράγκος, εθελοντής στην Αντιόχεια, μιλά στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News” για τις στιγμές που έζησε στην Τουρκία μετά τον χθεσινό σεισμό.

«Εμείς είμαστε εδώ από την Πέμπτη. Έχουμε δει τι έχει περάσει η πόλη. Η κατάσταση είναι τραγική, ειδικά μετά τον χθεσινό σεισμό. Εκεί που πίναμε ένα τσάι για να ζεσταθούμε, κρυφτήκαμε κάτω από το τραπέζι. Με τον σεισμό των 6,4 ρίχτερ ακούγαμε τα κτίρια να καταρρέουν και βλέπαμε το απόλυτο σκοτάδι. Μετά ακούγαμε φωνές και σειρήνες».

Ο κ. Ράγκος δήλωσε πως η οργάνωση στην οποία συμμετέχει είναι μια ανθρωπιστική οργάνωση, που συνήθως βοηθάει πρόσφυγες. Δουλειά τους είναι να παρέχουν και ψυχολογική βοήθεια.

«Όταν έγινε ο πρώτος σεισμός, αποφασίσαμε να έρθουμε να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε. Εμείς παρέχουμε και ψυχολογική βοήθεια και αυτό που βλέπουμε είναι τρομοκρατημένα παιδιά και δεν μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά. Ο οποιοσδήποτε κρότος τους τρομάζει. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν να φύγουν ή δεν έχουν πού να πάνε».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ασυνείδητος πατέρας στην Ιαπωνία εγκατέλειψε για ώρες τον 7χρονο γιο του για να ανέβει στο βουνό Φούτζι
Στο παιδί δόθηκε η οδηγία να περιμένει οκτώ ώρες, έχοντας μαζί του κάποια σνακ, όχι όμως χρήματα, διευκρίνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο Asahi ένας εργαζόμενος σε καταφύγιο της περιοχής
Το όρος Φούτζι
To TikTok θα πληρώσει στις ΗΠΑ 400 εκατ. δολάρια για τη συλλογή προσωπικών δεδομένων παιδιών
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατέθεσε αγωγή σε βάρος του TikTok το 2024 κατηγορώντας την πλατφόρμα ότι επέτρεπε σε παιδιά ηλικίας κάτω των 13 ετών να δημιουργούν λογαριασμούς χωρίς γονική συναίνεση
TikTok