Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Σεισμός στην Τουρκία: «Ήμουν τυχερή που ήταν εκεί οι Έλληνες διασώστες» λέει η 6χρονη Φατμά

Σεισμός στην Τουρκία: «Ήμουν τυχερή που ήταν εκεί οι Έλληνες διασώστες» λέει η 6χρονη Φατμά

Για τις τραγικές στιγμές που έζησε στα χαλάσματα του σεισμού στην Τουρκία μίλησε η 6χρονη Φατμά που σώθηκε χάρη στην επέμβαση της ΕΜΑΚ.

Ήταν για πάνω από ένα 24ωρο ήταν κάτω από τα ερείπια και βρήκε το κουράγιο να φωνάξει, με τους διασώστες της ΕΜΑΚ να ακούν τις φωνές της και να ξεκινούν την επιχείρηση του απεγκλωβισμού της.

Το κοριτσάκι μίλησε στο Open για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε, καθώς οι Έλληνες διασώστες προσπαθούσαν για ώρες να την απεγκλωβίσουν και όταν κατάφεραν αγκαλιάστηκαν συγκινημένοι.

«Έκλαιγα πάρα πολύ. Συνέχεια. Και το χέρι μου με πονούσε. Κάποιος έβγαλε το ταβάνι από πάνω μου. Είχα ένα κρεββάτι πάνω μου. Ελευθέρωσαν το χέρι μου και με έβγαλαν έξω. Αισθάνομαι χαρούμενη και τυχερή που ήταν εκεί οι Έλληνες διασώστες και που μου έσωσαν τη ζωή», είπε το κοριτσάκι για την περιπέτεια που έζησε.

Στο Open μίλησε και ο παππούς της μικρής Φατμά ο οποίος σημείωσε: «Την πρώτη στιγμή όταν ακούσαμε φωνές στα συντρίμμια είδαμε τους διασώστες, τους φωνάξαμε και ήρθαν κατευθείαν. Τους ευχαριστώ για την άμεση βοήθειά τους και που έσωσαν το κορίτσι μας».

Να σημειωθεί ότι μαζί της ήταν και η 7χρονη αδερφή της, η οποία δεν στάθηκε δυνατό να κρατηθεί στη ζωή. Ήταν μάλιστα τέτοια η στεναχώρια των διασωστών που ένας δεν άντεξε και έπεσε στα γόνατα απαρηγόρητος, καθώς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι δεν κατάφεραν να τη σώσουν.

Η 6χρονη Φατμά μένει πια με τον παππού της, τον μοναδικό συγγενή της που έχει μείνει στη ζωή.

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις