Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Σεισμός στην Τουρκία: Ο Χουλουσί Ακάρ αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι ο στρατός άργησε να βοηθήσει τους πληγέντες

Σεισμός στην Τουρκία: Ο Χουλουσί Ακάρ αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι ο στρατός άργησε να βοηθήσει τους πληγέντες

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, αρνήθηκε σήμερα (20.2.2023) τις κατηγορίες ότι οι στρατιώτες άργησαν να προσφέρουν βοήθεια στους ανθρώπους που είχαν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια μετά τους δύο σεισμούς που έπληξαν στις 6 Φεβρουαρίου τη χώρα.

Ο Χουλουσί Ακάρ τόνισε ότι όλα αυτά δεν είναι αλήθεια και επεσήμανε ότι τα στοιχεία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των ενόπλων δυνάμεων δείχνουν ότι ο στρατός στάθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους πληγέντες από τους φονικούς σεισμούς.

«Αυτές οι προκατειλημμένες κατηγορίες δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια και δεν μπορούν να εξηγηθούν με καλή πίστη. Τα στοιχεία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή με τους στρατιώτες τους, πολιτικό προσωπικό, εργάτες και τεχνικό προσωπικό και έσπευσαν στο πλευρό αυτών που χρειάζονταν βοήθεια», υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Ο Χουλουσί Ακάρ έκανε τη διάψευση συμμετέχοντας μέσω βίντεο σε συνεδρίαση στη νότια επαρχία Χατάι.

«Η άδεια στον στρατό για βοήθεια δόθηκε την τρίτη μέρα μετά τους σεισμούς»

Στις 13.2.2022 στο newsit.gr είχε μιλήσει στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του και είχε εξηγήσει (διαψεύδοντας φυσικά όλα όσα είπε ο Χουλουσί Ακάρ περί μη αργοπορίας του στρατού) ότι η εντολή στις Ένοπλες Δυνάμεις για βοήθεια δόθηκε δυο μέρες μετά τους σεισμούς.

«Την τρίτη ημέρα, δόθηκε η άδεια στον στρατό για να αναλάβει δράση. Επί δύο ημέρες, άνθρωποι ήταν εγκλωβισμένοι στα χαλάσματα, ή έπρεπε να αντέξουν το τσουχτερό κρύο, παρακαλώντας για βοήθεια. Για μέρες, το Χατάι δεν μπορούσε να λάβει τη βοήθεια που θα μπορούσε, καθώς έπρεπε να δοθεί στον στρατό η εντολή από τον… έναν. Το 1999 ο στρατός ανέλαβε δράση από την πρώτη ώρα και έσωσε πολλές ζωές», αναφέρει στο newsit.gr στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Και συνεχίζει: «Ο στρατός ήταν πάντα σύμβολο του κεμαλισμού. Ο Ερντογάν επέλεξε τον Ακάρ για υπουργό Άμυνας γιατί ήθελε μια… μαριονέτα για να ελέγχει το στρατό».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις