Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Σεισμός στην Τουρκία: Τηλεμαραθώνιος από τον Acun Ilicali

Σεισμός στην Τουρκία: Τηλεμαραθώνιος από τον Acun Ilicali
Φωτογραφία αρχείου

Τηλεμαραθώνιο για τους σεισμόπληκτους της επαρχίας Ελαζίγ διοργανώνει απόψε ο Acun Ilicali (Ατζούν Ιλιτζαλί).

Ο Τούρκος παραγωγός και επιχειρηματίας, που έγινε στη χώρα μας γνωστός μέσα από το “Survivor”, ανακοίνωσε ότι απόψε, στις 20.00 (τοπική ώρα), θα γίνει τηλεμαραθώνιος στο κανάλι TV8, δικής του ιδιοκτησίας, με σκοπό την αποστολή βοήθειας στους πληγέντες από τον φονικό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ, που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (24.01.2020).

Τα μέλη των ομάδων διάσωσης που εργάζονταν όλη τη νύχτα σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν ανέσυραν 45 ανθρώπους ζωντανούς από κτίρια που έχουν καταρρεύσει, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της Τουρκίας, με τον αριθμό των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό της Παρασκευής να ανέρχεται έως τώρα στους 31.

Οι διασώστες συνέχιζαν να αναζητούν επιζώντες σε τρία σημεία στην επαρχία, σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων (AFAD).

Η AFAD καλεί τους κατοίκους να μην επιστρέφουν στα κατεστραμμένα κτίρια καθώς υπάρχει ο κίνδυνος κατάρρευσης. Σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία, στις δύο επαρχίες 645 κτίρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και 76 κατέρρευσαν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις