Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Σεισμός στο Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 500 οι νεκροί από τις ισχυρές δονήσεις

Σεισμός στο Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 500 οι νεκροί από τις ισχυρές δονήσεις

Τραγωδία στο Αφγανιστάν μετά τους ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν χθες Σάββατο (7.10.2023) τη χώρα, καθώς ένας εκπρόσωπος της Ερυθράς Ημισελήνου έδωσε στη δημοσιότητα τον αριθμό των νεκρών.

Πιο αναλυτικά, τουλάχιστον 500 άνθρωποι είναι οι νεκροί από τους ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν χθες το Αφγανιστάν, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες της Ερυθράς Ημισελήνου.

Οι χθεσινοί ισχυρότατοι σεισμοί σημειώθηκαν σε απόσταση 35 χλμ βορειοδυτικά της πόλης Χεράτ, με μια από αυτές να έχει μέγεθος 6,3 βαθμούς, σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών ερευνών (USGS).

Την ίδια ώρα, βίντεο που κυκλοφορούν στα social media αποκαλύπτουν το μέγεθος της τραγωδίας, καθώς οι άνθρωποι σκάβουν με τα χέρια τους τα ερείπια για να απεγκλωβίσουν τις σορούς νεκρών.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Σκληρές εικόνες

https://twitter.com/AllahGreatQuran/status/1710876176892461206

Ταλιμπάν: Περισσότεροι από 1.000 οι νεκροί από τους σεισμούς

Πάνω από 1.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον χθεσινό ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,3 βαθμών που έπληξε την περιοχή της Χεράτ, στο δυτικό Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης των Ταλιμπάν.

«Δυστυχώς, ο αριθμός των θυμάτων είναι πολύ υψηλός», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπιλάλ Καριμί, εκπρόσωπος της κυβέρνησης των Ταλιμπάν, προσθέτοντας ότι ο απολογισμός ανέρχεται σε «πάνω από 1.000 νεκρούς».

Με πληροφορίες από Reuters και AFP

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις