Δευτέρα, 6 Μαΐ
22oC Αθήνα

Σεισμός στο Εκουαδόρ: Δυο σεισμοί με διαφορά 30 δευτερολέπτων!

Σεισμός στο Εκουαδόρ: Δυο σεισμοί με διαφορά 30 δευτερολέπτων!

Ο τρόμος του Εγκέλαδου επέστρεψε στο Εκουαδόρ. Μόλις μερικές μέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 480 ανθρώπους, νέος σεισμός σημειώθηκε στη χώρα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι σεισμικές δονήσεις ήταν δυο και έγιναν με διαφορά 30 δευτερολέπτων!

Σύμφωνα με το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού, ο σεισμός που σημειώθηκε στον Ισημερινό σήμερα Τρίτη (20.04.2016), ήταν μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού, που είχε εστιακό βάθος 10 χλμ., βρισκόταν 70 χλμ. δυτικά-νοτιοδυτικά της πόλης Εσμεράλδα, στα ανοιχτά των ακτών του Εκουαδόρ. Η περιοχή όπου σημειώθηκε ο νέος σεισμός ήταν κοντά στο επίκεντρο του φονικού σεισμού των 7,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο.

Αυτόπτες μάρτυρες στην περιοχή δήλωσαν στο Reuters πως δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις με διαφορά περίπου 30 δευτερολέπτων η μία από την άλλη έγιναν αισθητές στην Κοχίμιες, στις ακτές της περιοχής όπου σημειώθηκε ο καταστροφικός σεισμός του Σαββάτου, με αποτέλεσμα να πεταχτούν οι κάτοικοι από τα κρεβάτια τους και να βγουν στους δρόμους. Ο σεισμός δεν έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα Κίτο.

Το Γεωφυσικό Ινστιτούτο του Ισημερινού ανέφερε πως τον σεισμό μεγέθους 6,2 βαθμών που σημειώθηκε στις 3.33 τοπική ώρα (11:33 ώρα Ελλάδας) ακολούθησε σειρά μετασεισμικών δονήσεων. Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Ο σεισμός του Σαββάτου, μεγέθους 7,8 βαθμών, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 480 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 4.600, ενώ αγνοείται η τύχη άλλων 107. Εκατοντάδες σπίτια και δρόμοι καταστράφηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε