Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Σεισμός στο Μεξικό: Στιγμές τρόμου για τουρίστες στο Xochimilco! [vid]

Σεισμός στο Μεξικό: Στιγμές τρόμου για τουρίστες στο Xochimilco! [vid]

Είναι η στιγμή που ο σεισμός 7,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ “χτυπά” το Μεξικό.

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, τη στιγμή που έγινε ο σεισμός, οι τουρίστες που βρίσκονταν στο Xochimilco έζησαν στιγμές τρόμου.

Το Xochimilco είναι ένας από τους 16 δήμους της Πολιτείας της Πόλης του Μεξικού, βρίσκεται νότιο-ανατολικά και απέχει περίπου 22 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Το Xochimilco περιλαμβάνει ένα εκτεταμένο δίκτυο από κανάλια και λίμνες με πολλούς τεχνητούς πλωτούς κήπους που ονομάζονται Chinampa. Η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO και κατακλύζεται από τουρίστες, τους οποίους οι ντόπιοι κάνουν βόλτα στα κανάλια, με τις παραδοσιακές βάρκες που ονομάζονται “trajineras”.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στην Πουέμπλα, κοντά στην πρωτεύουσα, ενώ η δόνηση σημειώθηκε σε εστιακό βάθος 51 χιλιομέτρων.

Ο σεισμός προκάλεσε σκηνές πανικού στην πρωτεύουσα, μια μεγαλούπολη 20 εκατομμυρίων, 32 χρόνια ακριβώς μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1985, ο οποίος είχε στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 10.000 ανθρώπους στην Πόλη του Μεξικού, κατά τις αρχές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις