Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Ισχυρότατος σεισμός στην Αργεντινή! 6,7 Ρίχτερ σκόρπισαν τον τρόμο!

Ισχυρότατος σεισμός στην Αργεντινή! 6,7 Ρίχτερ σκόρπισαν τον τρόμο!

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,4 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στη δυτική Αργεντινή, στα βορειοανατολικά του Σαντιάγο, της πρωτεύουσας της γειτονικής Χιλής, ανακοίνωσε το αμερικανικό γεωολογικό ινστιτούτο USGS.

Μόλις μία εβδομάδα μετά τον ισχυρότατο σεισμό 7,8 Ρίχτερ στη Νέα Ζηλανδία, που προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων, καθώς και τσουνάμι και τεράστιο πανικό στους κατοίκους της χώρας, μία νέα ισχυρότατη δόνηση σημειώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής (σ.σ. ώρα Ελλάδας), πλήττοντας τη δυτική Αργεντική.

Ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με το επίκεντρό του να εντοπίζεται σε απόσταση περίπου 26 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πόλης Σαν Χουάν της Αργεντινής και 180 χιλιομέτρων βορειοανατολικά του Σαντιάγο. Η καταγεγραμένη ώρα του σεισμού είναι 20:57 (σ.σ. ώρα UTC) και μολονότι μια δόνηση μεγέθους 6,4 βαθμών θεωρείται ισχυρή, ικανή να προκαλέσει σημαντικές καταστροφές, η συγκεκριμένη προερχόταν από μεγάλο εστιακό βάθος, 115,71 χιλιόμετρα, κάτι που σημαίνει ότι δεν αναμένονται σοβαρές ζημιές.

Δείτε χάρτη της περιοχής

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε