Κόσμος

Σεξουαλικές παρενοχλήσεις και στο Ελσίνκι την Πρωτοχρονιά

Ασυνήθιστος αριθμός περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης καταγράφθηκε την νύχτα της Πρωτοχρονιάς στο Ελσίνκι, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της Φινλανδίας, διευκρινίζοντας πως δέχθηκε καταγγελίες για υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται αιτούντες άσυλο.

Δυνάμεις των αρχών ασφαλείας οι οποίες έκαναν περιπολίες τη νύχτα της 31ης Δεκεμβρίου κατέγραψαν «πολλά περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης» σε μια κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας της Φινλανδίας, όπου είχαν συγκεντρωθεί 20.000 άνθρωποι, χωρίς ωστόσο να κατατεθεί καμία μήνυση.
Ωστόσο τρία περιστατικά σεξουαλικής επίθεσης αναφέρθηκαν, για τα δύο εκ των οποίων ακολούθησε και υποβολή μηνύσεων, στον μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό του Ελσίνκι, όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 1.000 αιτούντες άσυλο, στην πλειονότητά τους Ιρακινοί, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου της αστυνομίας.
Οι ύποπτοι, τρεις αιτούντες άσυλο, έχουν προφυλακιστεί.
«Δεν καταγράφθηκαν περιστατικά παρενόχλησης κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πρωτοχρονιάς τον περασμένο χρόνο ούτε σε άλλες περιπτώσεις… Πρόκειται για ένα απόλυτα πρωτόγνωρο φαινόμενο στο Ελσίνκι» επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ίλκα Κοσκιμάκι, υπαρχηγός της αστυνομίας της πόλης.
Η αστυνομία ανέφερε σε δελτίο τύπου ότι έκανε προετοιμασίες «εκτάκτως» αφού είχε λάβει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες «αιτούντες άσυλο είχαν παρόμοια σχέδια με εκείνα στο σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας» στη Γερμανία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΝΥΤ: Σκέψεις για «ευρωπαϊκό ΝΑΤΟ» στον απόηχο των απειλών Τραμπ – Επιπλέον 300.000 στρατιώτες και έξτρα δαπάνη 290 δισ. ευρώ ετησίως
Οι απειλές Τραμπ για αποχώρηση από το ΝΑΤΟ κάνουν τους συμμάχους να αμφιβάλλουν για το αν οι ΗΠΑ θα σπεύσουν να τους βοηθήσουν σε περίπτωση ανάγκης και ωθούν τους Ευρωπαίους να σκέφτονται μια συμμαχία χωρίς την Ουάσινγκτον
Μέλος πληρώματος στρατιωτικής άσκησης «Cold Response 2026» του ΝΑΤΟ 6
Φρίκη στην Ουγκάντα: Άνδρας σκότωσε 4 παιδιά με μαχαίρι μέσα σε παιδικό σταθμό
14 παιδιά βρίσκονταν στον παιδικό σταθμό τη στιγμή της επίθεσης, η αστυνομία ανέφερε ότι οι σοροί των τεσσάρων θυμάτων μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο και ότι τα άλλα δέκα παιδιά επέστρεψαν στους γονείς τους
Ουγκάντα