Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο: Σώστε τον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου (pics, video)

Σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο: Σώστε τον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου (pics, video)
Reuters

“Καμπανάκι” κινδύνου κρούει ο Βρετανός φυσιοδίφης Σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο για τον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου

Ο ζωολογικός κήπος του Λονδίνου απειλείται και ο Σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο καλεί τους δωρητές να σπεύσουν προς διάσωση της ένωσης που τον διαχειρίζεται.

“Χωρίς τη βοήθειά σας, μπορεί να βρεθούμε αντιμέτωποι με το κλείσιμο του παλαιότερου επιστημονικού ζωολογικού κήπου του κόσμου” και μιας ένωσης που “έχει εδώ και 200 χρόνια εξαιρετική συνεισφορά στην προστασία και την κατανόηση της πανίδας και της χλωρίδας”, δηλώνει ο 94χρονος επιστήμονας στο παρακάτω βίντεο:

Το βίντεο αναρτήθηκε την 9η Ιουλίου στη σελίδα της Ζωολογικής Εταιρείας Λονδίνου στην οποία γίνεται έκκληση για δωρεές. Η Ζωολογική Εταιρεία Λονδίνου είναι μια ένωση που ιδρύθηκε το 1826 για να υποστηρίζει προγράμματα προστασίας των ζώων σε περίπου 50 χώρες και διαχειρίζεται δύο ζωολογικούς κήπους, στο Λονδίνο και το Γουίπσνεϊντ, 60 χλμ. βορειοδυτικά της πρωτεύουσας.

Η Ζωολογική Εταιρεία Λονδίνου υποχρεώθηκε να κλείσει τις εγκαταστάσεις της για το κοινό εξαιτίας της πανδημίας και ελπίζει τώρα να συγκεντρώσει ένα εκατομμύριο στερλίνες (1,12 εκατ. ευρώ) για να εξασφαλίσει το μέλλον τους και το μέλλον των 20.000 ζώων που ζουν σ’ αυτές, μεταξύ των οποίων απειλούμενα είδη, “από μικροσκοπικούς βατράχους μέχρι μεγαλοπρεπείς τίγρεις”, τόνισε ο φυσιοδίφης Ντέιβιντ Ατένμπορο.

Παρόλο που οι δύο αυτοί χώροι άνοιξαν και πάλι τις πύλες τους μετά τη χαλάρωση του lockdown και έχουν «περιορισμένο αριθμό επισκεπτών», η Ζωολογική Εταιρεία Λονδίνου αντιμετωπίζει «τεράστια οικονομική πίεση», σύμφωνα με τον διευθυντή της, τον Ντόμινικ Τζέρμι. «Και χωρίς χρήματα, η κρίσιμης σημασίας δουλειά μας δεν μπορεί να συνεχισθεί», υπογραμμίζει στη σελίδα της η ένωση.

Επιπλέον της δουλειάς της για την προστασία της πανίδας και της χλωρίδας, η ένωση είναι επίσης «στην αιχμή του δόρατος της έρευνας για να κατανοήσουμε πώς ασθένειες, όπως οι κορονοϊοί, μεταδίδονται από την άγρια πανίδα στον άνθρωπο», πρόσθεσε. “Όμως έχουμε ανάγκη βοήθειας για να συνεχίσουμε”.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις