Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Σεργκέι Λαβρόφ: Αυτή είναι η μυστική γυναίκα στη ζωή του

Σεργκέι Λαβρόφ: Αυτή είναι η μυστική γυναίκα στη ζωή του
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Ο Σεργκέι Λαβρόφ είναι ο 71χρονος υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, πιστός συνεργάτης του Βλαντιμίρ Πούτιν, παντρεμένος με κόρη, εγγόνια αλλά και ερωμένη. Μπορεί να έκανε πολλά, ακολουθώντας το παράδειγμα του αφεντικού του, για να κρατήσει ιδιωτική την προσωπική του ζωή.

Όμως, ο Σεργκέι Λαβρόφ, έχει βρεθεί μπλεγμένος σε μια διαμάχη γύρω από μια γυναίκα που πιστεύεται ότι είναι η επί χρόνια ερωμένη του. Πρόκειται για τη Σβετλάνα Πολιάκοβα, μια γυναίκα που κατέχει θέση στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας από το 2014 και έχει ακολουθήσει τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας στα ταξίδια του σε Γαλλία, Ιταλία, Ελβετία, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Πορτογαλία, Αζερμπαϊτζάν και Ελλάδα.

Μάλιστα, σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε πέρυσι από το iStories, ένα έντυπο για την καταπολέμηση της διαφθοράς αλλά και από την επίσημη ιστοσελίδα του φυλακισμένου επικριτή του Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι, ο Λαβρόφ έχει πάρει μαζί του την Πολιάκοβα σε ταξίδια «διπλωματικών αποστολών» πάνω από 60 φορές ενώ φέρεται να χρηματοδοτεί τον πολυτελή τρόπο ζωής της.

Μπορεί ο Λαβρόφ να είναι παντρεμένος από το 1971 με τη σύζυγό του Μαρία και να έχουν μια κόρη την Εκατερίνα, που τους έχει χαρίσει δύο εγγόνια, όμως αυτό δεν φαίνεται να τον εμποδίζει να κάνει πολυτελείς διακοπές και επισκέψεις σε σπίτια και γιοτ – ανάμεσά τους ένα πλοίο ιδιοκτησίας του ολιγάρχη Oleg Deripaska – μαζί με την Πολιάκοβα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, μαζί με τη μητέρα, τις κόρες και την ανιψιά της.

Σύμφωνα με τη DailyMail, η ερωμένη του Λαβρόφ έχει διορίσει φίλους της στο υπουργείο Εξωτερικών σε θέσεις ανώτερων στελεχών, ενώ κάνει εμφανίσεις στο πλευρό του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και έχει συμπεριληφθεί στο επίλεκτο περιβάλλον του.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, στα στοιχεία επικοινωνίας της, η Πολιάκοβα εμφανιζόταν συχνά ως «Svetlana Lavrova» – με ορισμένους κυβερνητικούς αξιωματούχους να πιστεύουν ότι ήταν η σύζυγος του Λαβρόφ.

Η ίδια κατέχει εξαιρετικό πλούτο και η οικογενειακή περιουσία της σε ολόκληρη τη Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ανέρχεται σε αξία στα 13,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων εκ των οποίων τα 545.000 δολάρια είναι το κόστος των πολυτελών αυτοκινήτων της, συμπεριλαμβανομένης μιας Mercedes αξίας περίπου 250.000 δολαρίων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις