Κόσμος

Σερβία: Μικρής έκτασης επεισόδια και προσαγωγές στην πορεία υπερηφάνειας του «EuroPride 2022»

Παρά την απαγόρευση από την αστυνομία η πορεία υπερηφάνειας, που αποτελεί την κορύφωση των εκδηλώσεων τις εβδομάδας του «EuroPride 2022», πραγματοποιήθηκε κανονικά απόψε στο Βελιγράδι της Σερβίας παρά την απαγόρευση της από την αστυνομία.

Χιλιάδες μέλη των ΛΟΑΤΚΙ κοινοτήτων της Ευρωπης παρέλασαν στο κέντρο της πρωτεύουσας της Σερβίας  και η πορεία κατέληξε σε κεντρικό πάρκο όπου θα γίνει ολονύχτιο πάρτι. Στην πορεία συμμετείχαν σε ένδειξη συμπαράστασης πολιτικοί των κεντροαριστερών κομμάτων της σερβικής αντιπολίτευσης, δεκάδες βουλευτές του Ευρωκοινοβουλίου και πρεσβευτές δυτικών χωρών. Στην σερβική πρωτεύουσα έφτασε σήμερα και η Επίτροπος για την Ισότητα Χελένα Ντάλι η οποία συναντήθηκε με την πρωθυπουργό της Σερβίας Ανα Μπρνάμπιτς και της εξέφρασε την δυσαρέσκεια της ΕΕ για την απόφαση απαγόρευσης της πορείας υπερηφάνειας.

Από νωρίς σήμερα το πρωί χιλιάδες αστυνομικοί αναπτύχθηκαν σε κεντρικά σημεία της πόλης για να εμποδίσουν όσους διαδήλωναν κατά της πορείας υπερηφάνειας να προσεγγίσουν το σημείο συγκέντρωσης των ΛΟΑΤΚΙ. Σποραδικά επεισόδια σημειώθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης από ομάδες ακροδεξιών και ακραίων θρησκευτικών οργανώσεων, που προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό της αστυνομίας. Επίσης οργανωμένοι οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών, οι οποίοι αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση χημικών για να τους απωθήσουν. Η αστυνομία, όπως ανακοινώθηκε, έκανε δεκάδες προσαγωγές.

Οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης του Βελιγραδίου θα παραμείνουν κλειστοί καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας και μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι εκδηλώσεις του EuroPride.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: Το Ισραήλ αλλάζει «την όψη της Μέσης Ανατολής» με τα χτυπήματα στο Ιράν    
«Εξοντώσαμε τους υπεύθυνους ασφαλείας του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων τριών επικεφαλής του γενικού επιτελείου, του αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών»
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Νέα επίθεση του Ιράν σε Τελ Αβίβ και Χάιφα – «Το Ισραήλ έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου στην Τεχεράνη»
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί δήλωσε πως οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις θα εξακολουθήσουν να χτυπούν το Ισραήλ έως ότου σταματήσει τις επιθέσεις στην Τεχεράνη
Ιρανοί παρακολουθούν τις φλόγες από ισραηλινή επίθεση στην στην Τεχεράνη
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
2