Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Σερβία: Πυροβολισμοί στα σύνορα με την Ουγγαρία και 3 νεκροί

Σερβία: Πυροβολισμοί στα σύνορα με την Ουγγαρία και 3 νεκροί

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν μεταξύ διακινητών παράνομων μεταναστών κοντά στα σύνορα της Σερβίας με την Ουγγαρία, με 3 ανθρώπους να σκοτώνονται.

Η αστυνομία της Σερβίας επιβεβαίωσε ότι «σε ένοπλη σύγκρουση μεταναστών που συνέβη νωρίς σήμερα το πρωί σε μη κατοικημένη περιοχή έξω από τo χωριό Χόργκος έχασαν την ζωή τους τρεις μετανάστες και ένας τραυματίστηκε».

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή. Κάτοικοι του Χόργκος στα social media αναφέρουν ότι οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν τα ξημερώματα και διήρκησαν αρκετή ώρα.

Η περιοχή του Χόργκος αποτελεί «πέρασμα» για πολλές ομάδες διακινητών μεταναστών που δραστηριοποιούνται στην Σερβία. Συχνά τα τελευταία δύο χρόνια σημειώνονται ένοπλες συγκρούσεις. Σύμφωνα με το βαλκανικό ερευνητικό δίκτυο BIRN, στην Σερβία δρουν συμμορίες διακινητών από το Μαρόκο, το Αφγανιστάν και την Συρία, οι οποίες έναντι χρηματικής αμοιβής εξασφαλίζουν σε μετανάστες την μετάβαση τους σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το BIRN εκτιμάει ότι η αποκαλούμενη βαλκανική οδός των μεταναστών αποφέρει κέρδη στους διακινητές πενήντα εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Οι διακινητές είναι εξοπλισμένοι με όπλα τα οποία προμηθεύονται από εγκληματικές ομάδες στο Κόσοβο και την νότια Σερβία, όπως αναφέρει η έρευνα του BIRN.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις