Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Σερβίρουν στον Τραμπ σάλτσα 360 ετών! [pic]

Τραμπ Νότια Κορέα
Φωτογραφία twitter @Anna Fifield

Τα… καλύτερα φρόντισαν να ετοιμάσουν οι Νοτιοκορεάτες για τον Ντόναλντ Τραμπ και τη σύζυγό του Μελάνια. Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ βρίσκεται στη Σεούλ, στο πλαίσιο της περιοδείας του Αμερικανού προέδρου στην Ασία.

Τι μπορείς να… ταΐσεις τον Ντόναλντ Τραμπ που του αρέσει η καλοψημένη μπριζόλα με κέτσαπ; Σίγουρα κάτι για να τον συναρπάσεις. Όπως μια σάλτσα (έστω κι αν είναι από σόγια) ετών 360!

Οι σεφ του προεδρικού μεγάρου της Νότιας Κορέας φρόντισαν να συνδυάσουν τα γούστα του εκλεκτού καλεσμένου τους με την παραδοσιακή κουζίνα.

Το μενού

Έτσι λοιπόν, το μενού του επίσημου δείπνου που θα παρατεθεί προς τιμήν του Ντόναλντ Τραμπ στον Κυανό Οίκο (σ.σ. έτσι ονομάζεται το προεδρικό μέγαρο εξαιτίας των μπλε κεραμιδιών στη στέγη του) περιλαμβάνει: σάλτσα σόγιας που είχε παρασκευαστεί πριν από 360 χρόνια αλλά και το αγαπημένο ψάρι του προέδρου των ΗΠΑ, γλώσσα ψητή.

Το δείπνο περιλαμβάνει πιάτο με μοσχαρίσια παϊδάκια που συνοδεύονται “με εξαιρετική σάλτσα σόγιας 360 ετών”, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού προεδρικού μεγάρου.

Φωτογραφία mbn.mk.co.kr

Άλλο πιάτο του αποψινού δείπνου θα είναι γλώσσα ψητή, το αγαπημένο ψάρι του Τραμπ.

Φωτογραφία mbn.mk.co.kr

“Το μενού είναι προσαρμοσμένο σε τοπικές γεύσεις, παραδοσιακές, οι οποίες μπορεί επίσης να είναι του γούστου του προέδρου των ΗΠΑ”, δήλωσε ο εκπρόσωπος στο νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Στο αποψινό δείπνο υπάρχει επίσης γαρίδα που αλιεύτηκε κοντά σε απομακρυσμένα νησάκια στη θάλασσα της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το προεδρικό μέγαρο, τα οποία διεκδικούν η Σεούλ και το Τόκιο.

Φωτογραφία mbn.mk.co.kr

Η σάλτσα και η ιστορία της

Η σάλτσα σόγιας είναι ένα από τα βασικά συστατικά της νοτιοκορεάτικης γαστρονομίας. Παρασκευάζεται από διάσημους τεχνίτες και υφίσταται ζύμωση επί δεκαετίες, ίσως και αιώνες και πωλείται αντί δεκάδων χιλιάδων δολαρίων το λίτρο.

Κατά τη διάρκεια έκθεσης γαστρονομίας το 2012, μια ομάδα από τεχνίτες παρουσίασε μια σάλτσα που παρασκευάστηκε, σύμφωνα με αυτούς, πριν από 450 χρόνια, που πωλείτο αντί 100 εκατομμυρίων γουόν (77.000 ευρώ).

«Γατάκια» Ιάπωνες!

To δείπνο αυτό είναι τελείως διαφορετικό από τα πολύ αμερικάνικα εδέσματα που προσφέρθηκαν στον Ντόναλντ Τραμπ στην Ιαπωνία.

Μερικές ώρες μετά τη άφιξη του Ντόναλντ Τραμπ στο Τόκιο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο Σίζνο Αμπε έφαγαν χάμπουργκερ με τυρί κέτσαπ. Το μπιφτέκι του ήταν από αμερικανικο βοδινό. Και το κυρίως πιάτο ήταν μπριζόλα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις