Παρασκευή, 1 Μαρ.
12oC Αθήνα

Σεϋχέλλες: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά από εκρήξεις και καταστροφικές πλημμύρες

Σεϋχέλλες: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά από εκρήξεις και καταστροφικές πλημμύρες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι Σεϋχέλλες καθώς σημειώθηκε μια έκρηξη σε αποθήκη εκρηκτικών που κατέστρεψε κτίρια και προκάλεσε «μαζικές ζημιές» σε βιομηχανική ζώνη στο Μαχέ, ενώ καταστροφικές πλημμύρες έπληξαν τη χώρα.

Η έκρηξη συγκλόνισε το νησί την ώρα που σφοδρές βροχοπτώσεις είχαν προκαλέσει πλημμύρες που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον δύο ανθρώπους, ανακοίνωσαν οι αρχές των Σεϋχελλών. 

Σε εικόνες, που μεταδόθηκαν από τη δημόσια τηλεόραση, φαίνονται δρόμοι καλυμμένοι με μεγάλες ποσότητες λάσπης και γεμάτοι συντρίμμια και ξερριζωμένα δένδρα.

«Έπειτα από μια έκρηξη στην αποθήκη εκρηκτικών CCCL που προκάλεσε μαζικές ζημιές στη Βιομηχανική Περιοχή Πρόβιντενς και τις γύρω περιοχές και τη μεγάλη καταστροφή που προκλήθηκε από πλημμύρες εξαιτίας σφοδρών βροχοπτώσεων, ο πρόεδρος κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για σήμερα 7 Δεκεμβρίου», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του προέδρου Γουάβελ Ραμκαλαουάν.

«Ζητούμε από όλους να μείνουν σπίτι. Όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Επιτρέπεται να μετακινούνται ελεύθερα μόνον εργαζόμενοι στις βασικές υπηρεσίες και πρόσωπα που ταξιδεύουν», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο δημόσιος ραδιοσταθμός μετέδωσε πως δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένας τραυματίσθηκε εξαιτίας των πλημμυρών στη διάρκεια της νύχτας στο Μαχέ.

Στον επίσημο λογαριασμό της κυβέρνησης Visit Seychelles στην πλατφόρμα X αναφέρεται πως το διεθνές αεροδρόμιο και τα οχηματαγωγά πλοία μεταξύ των νησιών εξακολουθούν να λειτουργούν για τους τουρίστες.

Οι Σεϋχέλλες, ένας μείζων τουριστικός προορισμός, αποτελείται από 115 νησιά και είναι η χώρα της Αφρικής με το μικρότερο πληθυσμό, περίπου 100.000 κατοίκους. Το Μαχέ είναι το μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους και εκεί ζει το 87% του πληθυσμού.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις