Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Σφαγή με 50 νεκρούς στο Λας Βέγκας: Τα βίντεο της φρίκης

Λας Βέγκας

Το Λας Βέγκας έμελλε να ζήσει την πιο μαζική σφαγή στην αμερικανική ιστορία. Ο αριθμός των νεκρών αγγίζει τους 50 και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 400.

Οι εικόνες από τη μαζική σφαγή σε συναυλία τριήμερου μουσικού φεστιβάλ στο Λας Βέγκας σοκάρουν. Χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν να βρουν διαφυγή από τα πυρά που ρίχνει αδιακρίτως ο 64χρονος Stephen Paddock.

Ορισμένοι πέφτουν κάτω και σέρνονται για να ξεφύγουν. Άλλοι σωριάζονται από τραύματά τους. Τα ουρλιαχτά διαδέχονται τον ήχο των πυροβολισμών. Χιλιάδες κόσμου προσπαθεί να αναζητήσει ασφαλές καταφύγιο για να γλιτώσει.

Η επίθεση σημειώθηκε την τελευταία νύχτα του τριήμερου sold-out Route 91 Harvest φεστιβάλ. Πάνω από 22.000 χιλιάδες έδωσαν το παρών για να απολαύσουν τις live ερμηνείες καλλιτεχνών όπως οι Eric Church, Sam Hunt και Jason Aldean.

Κανείς δεν περίμενε να πέσει με τόσο τραγικό τρόπο η αυλαία του μουσικού φεστιβάλ. Ο 64χρονος Stephen Craig Paddock άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως στο κοινό από το μπακλονι δωματιού στον 32ο όροφο του Mandalay Bay Hotel and Casino.

Οι αστυνομικοί τον βρήκαν νεκρό στο δωμάτιο του 32ου ορόφου. Αυτοπυροβόληθηκε μετά τη μαζική σφαγή. Οι εικόνες και οι μαρτυρίες από το μακελειό στο Λας Βέγκας συγκλονιστικές. Τρόμος, αγωνία, ουρλιαχτά. Όλοι προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τη μανία του 64χρονου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το κίνητρο του δράστη. Οι αρχές έχουν συλλάβει την 62χρονο συγκάτοικό του. Δεν είναι γνωστό αν η σχέση τους ήταν φιλική ή ερωτική. Σύμφωνα με τον σερίφη Joseph Lombardo δεν πιστεύεται ότι ο δράστης συνδέεται με κάποια στρατιωτική οργάνωση. “Δεν ξέρουμε ποιες ήταν οι πεποιθήσεις του”.

Λας Βέγκας: Ο τραγουδιστής τρέχει να σωθεί

Η συναυλία που έκλεινε το τριήμερο φεστιβάλ στο Λας Βέγκας βάφτηκε με αίμα. Ο Jason Aldean ανέβηκε στη σκηνή του Route 91 Harvest Festival γύρω στις 9:40. Έπαιζε για μια ώρα όταν άρχισαν να πέφτουν οι πρώτοι πυροβολισμοί.

Στο βίντεο που τραβήχτηκε από το κοινό που βρισκόταν μακριά από τη σκηνή φαίνεται ο κόσμος να είναι στριμωγμένος μπροστά στη σκηνή. Μέχρι που άρχισαν να πέφτουν βροχή οι πυροβολισμοί.

Οι ανέμελες στιγμές διασκέδασης γρήγορα μετατράπηκαν σε τρομακτικό εφιάλτη. Επικράτησε πανικός όταν το κοινό συνειδητοποίησε πως κάποιος έχει ανοίξει πυρ εναντίον τους. Η μουσική σταματά απότομα και ο Aldean φεύγει τρέχοντας από τη σκηνή για να σωθεί.

Τα ουρλιαχτά του κόσμου αποτυπώνουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο τον τρόμο, με τον κόσμο να προσπαθεί να απομακρυνθεί. Σε άλλα βίντεο από το σημείο φαίνονται άνθρωποι που βρίσκονταν στη σκηνή να πέφτουν κάτω είτε τραυματισμένοι είτε σε μια προσπάθεια να γλιτώσουν από τις σφαίρες.

Όταν κάποια στιγμή σταματούν οι πυροβολισμοί αρχίζουν να τρέχουν για να απομακρυνθούν από τον χώρο. Με τον μέχρι στιγμής απολογισμό οι αρχές κάνουν λόγο για 50 νεκρούς και 200 τραυματίες.

“Απόψε ήταν κάτι πάνω από τρομακτικό. Δεν ξέρω ακόμα τι να πω. Θα ήθελα να ενημερώσω ότι οι συνεργάτες μου και εγώ είμαστε ασφαλείς. Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι με τον κόσμο. Πονάει η καρδιά μου που αυτό συνέβη σε ανθρώπους που απλά ήρθαν να διασκεδάσουν”, τόνισε ο Jason Aldean.

“Προσεύχομαι για όλους εδώ στο Λας Βέγκας. Έγινα μάρτυρας ενός απίστευτου γεγονότος. Είμαστε καλά. Άλλοι δεν είναι. Σας παρακαλώ προσευχηθείτε”, έγραψε στο Twitter ο Jake Owen που έπαιξε στη σκηνή πριν τον Aldean.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις