Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Σφίγγει ο κλοιός για Κάβανο – Σεξουαλική επίθεση καταγγέλλει η Κριστίν Μπλάζεϊ Φορντ

Σφίγγει ο κλοιός για Κάβανο – Σεξουαλική επίθεση καταγγέλλει η Κριστίν Μπλάζεϊ Φορντ
ΦΩΤΟ EPA

“Τρομοκρατημένη” δηλώνει η Κριστίν Μπλάζεϊ Φορντ, που κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση τον Μπρετ Κάβανο, τον υποψήφιο του Ντόναλντ Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο, καθώς εμφανίζεται ενώπιον της επιτροπής Δικαιοσύνης της Γερουσίας, τονίζοντας ωστόσο ότι η μαρτυρία της αποτελεί «πολιτικό καθήκον».

«Δεν βρίσκομαι εδώ σήμερα επειδή το θέλω. Είμαι τρομοκρατημένη. Βρίσκομαι εδώ διότι θεωρώ ότι είναι πολιτικό καθήκον μου να σας πω όσα μου συνέβησαν, όταν ο Μπρετ Κάβανο και εγώ ήμασταν μαθητές Λυκείου» δήλωσε η Φορντ για να συνεχίσει με τρεμάμενη φωνή και λυγμούς πως “πίστευα ότι θα με βιάσει».

Η κ. Φορντ άρχισε να εξιστορεί τι συνέβη εκείνη τη βραδιά του 1982 λέγοντας ότι “εδώ και πολύ καιρό, φοβόμουν πάρα πολύ και ντρεπόμουν πάρα πολύ να μιλήσω για τα γεγονότα», δίνοντας έτσι απάντηση γιατί σιωπούσε τόσα χρόνια

Σύμφωνα με την κατάθεσή της, ο Μπρετ Κάβανο και ένας φίλος του της επιτέθηκαν κατά τη διάρκεια μιας βραδιάς, ενώ ήταν «τελείως μεθυσμένοι». Ο Κάβανο την ακινητοποίησε κρατώντας την με τη βία πάνω σε ένα κρεβάτι, προτού επιχειρήσει να της βγάλει τα ρούχα. Της έκλεισε το στόμα με το χέρι για να την εμποδίσει να φωνάξει. Εκείνη κατάφερε τελικά να ξεφύγει και να τραπεί σε φυγή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις