Κόσμος

Σφοδρή επίθεση Σάρατζ σε Χάφταρ: Είναι εγκληματίας πολέμου

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε πρωθυπουργός της Λιβύης Φαγέζ αλ Σάρατζ, καθώς κατήγγειλε σήμερα τον βομβαρδισμό κατοικημένων περιοχών και αεροδρομίων στη χώρα του, χαρακτηρίζοντας τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, τον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης, «εγκληματία πολέμου».

«Παιδιά έχουν χάσει το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση από τους βομβαρδισμούς και το κλείσιμο των σχολείων εξαιτίας του επιτιθέμενου και αυτών που τον χρηματοδοτούν και του παρέχουν όπλα. Αυτοί πρέπει να λογοδοτήσουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σάρατζα σε ομιλία του στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη.

Ο Σάρατζ πρόσθεσε μάλιστα ότι η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνησή του «ήταν πάντα έτοιμη να προχωρήσει στον δρόμο της ειρήνης και της σταθερότητας».

Ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών μεταξύ των στρατιωτικών συμβουλίων των δύο πλευρών ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα στη Γενεύη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Πολιτικές συνομιλίες πρόκειται να ξεκινήσουν την Τετάρτη.

Από την πλευρά του ο Λίβυος υπουργός Εξωτερικών τόνισε η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση επιμένει ότι τα στρατεύματα του Χάφταρ πρέπει να απομακρυνθούν από τις περιοχές κοντά στην Τρίπολη, στο πλαίσιο των συνομιλιών που πραγματοποιούν οι δύο πλευρές στη Γενεύη.

«Η αντιπροσωπεία μας επιμένει ότι οι δυνάμεις του Χάφταρ πρέπει να αποσυρθούν από τις περιοχές που είναι τώρα», επεσήμανε ο Μοχάμεντ Σιάλα, προσθέτοντας ότι μαχητές βρίσκονται μερικά χιλιόμετρα από το κέντρο της λιβυκής πρωτεύουσας και μπορεί να εξαπολύσουν επίθεση ανά πάσα στιγμή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε άλλη χώρα θα σταλούν τα «μαύρα κουτιά» του Falcon με τον Λίβυο αντιστράτηγο που σκοτώθηκε στη συντριβή κοντά στην Άγκυρα
«Η ανάλυση του καταγραφέα συνομιλιών στον θάλαμο διακυβέρνησης και του καταγραφέα δεδομένων πτήσης θα βοηθήσει στον προσδιορισμό των αιτιών της συντριβής», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών
Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και ομάδες έρευνας και διάσωσης στον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους που μετέφερε τον αρχηγό του στρατού της Λιβύης, Μοχάμεντ Αλί Αχμέντ Αλ-Χαντάντ
Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα νέο χάρτη του σύμπαντος από το διαστημικό τηλεσκόπιο «SPHEREx» – Μαγεύουν οι εικόνες από τον «Γαλαξία»
Οι επιστήμονες θα χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα που συνέλεξαν από την εκτόξευση του τηλεσκοπίου, για να μελετήσουν πώς έχουν αλλάξει οι γαλαξίες κατά τη διάρκεια της σχεδόν 14 δισ. ετών ιστορίας του σύμπαντος
γαλαξίας