Κόσμος

Σφοδρή επίθεση της Ιλχάν Ομάρ στον Ντόναλντ Τραμπ! «Είναι φασίστας»

Για φασιστική συμπεριφορά κατηγορεί η Ιλχάν Ομάρ τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος την είχε προτρέψει να γυρίσει στην πατρίδα της.

Η  Ιλχάν Ομάρ, η μουσουλμάνα βουλευτής των Δημοκρατικών που μπήκε στο στόχαστρο του Ρεπουμπλικανού προέδρου ο οποίος την κατηγόρησε ότι “μισεί” τις ΗΠΑ και την κάλεσε να επιστρέψει στη χώρα καταγωγής της δηλώνει σίγουρη ο Τραμπ είναι «φασίστας».

“Είμαι πεπεισμένη ότι είναι φασίστας”, είπε σε δημοσιογράφους η Ομάρ, που κατάγεται από Σομαλούς πρόσφυγες και εξελέγη στη Μινεσότα στις εκλογές του 2018. Παράλληλα, κατήγγειλε ότι ο Τραμπ και οι υποστηρικτές του θέλουν «να καταπνίξουν τον δημοκρατικό διάλογο και τις διαφορετικές απόψεις» στις ΗΠΑ.

«Το θέμα δεν είμαι εγώ, αλλά ο αγώνας μας για το πώς θα έπρεπε να είναι πραγματικά η χώρα μας», πρόσθεσε.

Η Ομάρ μπήκε στο στόχαστρο των οπαδών του Τραμπ χθες, Τετάρτη, σε μια προεκλογική συγκέντρωση όπου επικράτησε το σύνθημα «Στειλ’ την πίσω». Ο ίδιος ο πρόεδρος δήλωσε σήμερα ότι «δεν του άρεσε» και «δεν συμφωνεί» με τον τρόπο που αντέδρασε το πλήθος, μολονότι δεν έκανε κάτι για να σταματήσει το σύνθημα.

Στις αρχές της εβδομάδας ο Αμερικανός πρόεδρος επιτέθηκε φραστικά στην Ομάρ και σε άλλες τρεις συναδέλφους της, όλες του Δημοκρατικού Κόμματος και προερχόμενες από μειονότητες, κατηγορώντας τις ότι «αγαπούν τους εχθρούς» της Αμερικής και τις κάλεσε να φύγουν από τη χώρα αν δεν τους αρέσει. Οι δηλώσεις του προκάλεσαν σάλο, με τους Δημοκρατικούς να τις χαρακτηρίζουν “ρατσιστικές” και “ξενοφοβικές”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Θύμα ανθρωποκτονίας «απευθύνθηκε» στον δολοφόνο του μέσω βίντεο AI την ώρα της δίκης στις ΗΠΑ - «Σε μια άλλη ζωή, ίσως να ήμασταν φίλοι»
Το βίντεο σηματοδοτεί μια καινοτόμα χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στο δικαστικό σύστημα, που αντιμετωπίζει την ταχέως εξελισσόμενη τεχνολογία με ένα μείγμα έντονου ενδιαφέροντος και δέους
Το ολόγραμμα του δολοφονημένου Κρίστοφερ Πέλκι
ΗΠΑ και Ευρώπη ετοιμάζουν πρόταση για εκεχειρία 30 ημερών μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας
Γίνονται ακόμη συζητήσεις σχετικά με το αν θα ανακοινωθεί μονομερής κατάπαυση του πυρός ή αν θα δοθεί σύντομος χρόνος αντίδρασης στη Ρωσία, όπως και ότι αν αρνηθεί, τότε θα επιβληθούν νέες αμερικανικές και ευρωπαϊκές κυρώσεις στη Μόσχα
Στρατιώτης στο Κουρσκ 2