Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Σφοδρή κακοκαιρία στην Κύπρο – Ανεμοστρόβιλος «σάρωσε» τη Λευκωσία (pics, vid)

Σφοδρή κακοκαιρία στην Κύπρο – Ανεμοστρόβιλος «σάρωσε» τη Λευκωσία (pics, vid)
Φωτογραφία Αρχείου

Έντονα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις πλήττουν την Κύπρο. Το πρωί της Τρίτης (15/12) τα φαινόμενα εντάθηκαν, ενώ στην περιοχή Νικητάρι της επαρχίας Λευκωσίας σημειώθηκε ανεμοστρόβιλος.

Μάλιστα κάποιες οικογένειες μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο στη Λευκωσία, καθώς τα σπίτια τους κρίθηκαν ακατάλληλα προς χρήση. Ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να εκτιμήσει επί τόπου τις ζημιές.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός ανέφερε ότι πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των ανθρώπων που υπέστησαν ζημιές από την κακοκαιρία. «Εάν υπάρχει και αλλού πρόβλημα, όλοι θα μεταφερθούν. Από εκεί και έπειτα», πρόσθεσε ο κ. Νουρής, «γίνεται ήδη καταγραφή των ζημιών και θα συνεχιστεί», καταλήγοντας ότι ευτυχώς δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες.

Δείτε φωτογραφίες:

 

Και για σήμερα, Τρίτη (15/12), η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου προβλέπει βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι βροχές θα είναι παροδικά έντονες ή και παρατεταμένες, ενώ ενδέχεται να πέσει χαλάζι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιόνι ή χιονόνερο.

Δείτε βίντεο:

H Αστυνομία Κύπρου προτρέπει τους οδηγούς, λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε όλη την Κύπρο, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας τους αναμμένα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις