Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Σφοδρή χιονοθύελλα «χτυπά» τις ΗΠΑ: Γέμισε εκχιονιστικά η Times Square (pics, vid)

Σφοδρή χιονοθύελλα «χτυπά» τις ΗΠΑ: Γέμισε εκχιονιστικά η Times Square (pics, vid)
Φωτογραφία Reuters

Η χειρότερη χιονοθύελλα των τελευταίων ετών πλήττει από το βράδυ της Κυριακής (31/1) τις βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ. Στη Νέα Υόρκη το χιόνι έφτασε τα 50 εκατοστά, οι μετακινήσεις έχουν περιοριστεί, τα σχολεία και τα κέντρα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού είναι κλειστά. 

Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων για την πόλη της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με την υπηρεσία AccuWeather, ήθελαν το χιόνι να φτάνει σε ύψος μεταξύ 10 και 15 ιντσών, ενώ Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιούσε ότι θα μπορούσε να φτάσει ακόμη και τα δυο πόδια (18 με 24 ίντσες). Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι η Times Square γέμισε εκχιονιστικά μηχανήματα και σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει την εμπορική διασταύρωση, γεμάτη ζωή που έχουμε συνηθίσει. 

Δείτε φωτογραφίες:

Η πόλη της Νέας Υόρκης με επίσημη απόφαση του Δημάρχου, Μπιλ ντε Μπλάσιο, κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. «Εάν μπορείτε να μείνετε σπίτι, μείνετε σπίτι. Αφήστε τους δρόμους διαθέσιμους για τα οχήματα έκτακτης ανάγκης», ήταν το μήνυμα του Μπιλ ντε Μπλάσιο. 

Επί ποδός βρίσκονται και οι υπηρεσίες για τον καθαρισμό των γραμμών στο μετρό, όπου οι περισσότερες γραμμές, κατά τη διάρκεια της ημέρας αντιμετωπίζουν προβλήματα με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις. Επίσης, στην πόλη σημειώνονται και διακοπές ρεύματος. 

Δείτε βίντεο:

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις