Σάββατο, 4 Μαΐ
19oC Αθήνα

Σι Τζινπίνγκ και Όλαφ Σολτς συναντήθηκαν στο Πεκίνο – Στο επίκεντρο οι οικονομικές σχέσεις Κίνας και Γερμανίας

Σι Τζινπίνγκ και Όλαφ Σολτς συναντήθηκαν στο Πεκίνο – Στο επίκεντρο οι οικονομικές σχέσεις Κίνας και Γερμανίας

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ συναντήθηκε σήμερα (04.11.2022) στο Πεκίνο με τον ομοσπονδιακό καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, τον πρώτο ηγέτη κράτους μέλους της ΕΕ και της G7 που επισκέπτεται την Κίνα αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορονοϊού.

Ο Όλαφ Σολτς έγινε δεκτός το πρωί της Παρασκευής (04.11.2022) στο Παλάτι του Λαού από τον Σι Τζινπίνγκ. Ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Γερμανίας στη συνέχεια θα έχει συνάντηση για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Κίνας Λι Κετσιάνγκ. 

Κατά την συνάντηση των δύο ηγετών, ο καγκελάριος της Γερμανίας διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της Κίνας ότι η πρόθεσή του είναι να «αναπτυχθεί περαιτέρω» η οικονομική συνεργασία των δύο χωρών, παρά τις «διαφορές απόψεων» των κυβερνήσεων τους. «Θα θέλαμε επίσης να συζητήσουμε τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε τη συνεργασία μας (…) σε άλλα ζητήματα: την κλιματική αλλαγή, τη διατροφική ασφάλεια και τις χρεωμένες χώρες», τόνισε ο Όλαφ Σολτς στον Σι Τζινπίνγκ, δήλωσε πηγή προσκείμενη στη γερμανική κυβέρνηση στο AFP.

Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, σύμφωνα με το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV,  δήλωσε σήμερα πως η επίσκεψη στο Πεκίνο του καγκελάριου Όλαφ Σολτς «ενισχύει την πρακτική συνεργασία» της Κίνας με τη Γερμανία. Κινεζικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι όπως το βλέπει ο πρόεδρος της Κίνας, οι δύο χώρες πρέπει να αυξήσουν τη συνεργασία τους αυτή την «περίοδο αλλαγών και αναταραχής» για το καλό της παγκόσμιας ειρήνης

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις