Κόσμος

Σιδηροδρομική σύνδεση Ευρώπης – Κίνας: Με ελληνική υπογραφή ο «Δρόμος του Μεταξιού»

Η δημιουργία κοινοπραξίας (Joint Venture) στη Σανγκάη από την ελληνική εταιρεία Ελέγχων, Πιστοποιήσεων και Επιθεωρήσεων EUROCERT και τη Shangai System Safety Research Center (SSSRC) συμφωνήθηκε πρόσφατα.

Η Shangai System Safety Research Center (SSSRC) αποτελεί το επιχειρηματικό Ινστιτούτο του Southwest Jiaotong University, του παλαιότερου Πολυτεχνείου της Κίνας (έτος ίδρυσης 1986), με ιδιαίτερη τεχνογνωσία στους σιδηρόδρομους και διασυνδέσεις με την βιομηχανία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ελληνική συνδρομή στον «Δρόμο του Μεταξιού»

Συγκεκριμένα, ο στόχος της εν λόγω συνεργασίας είναι να παρέχεται, με την καθοριστική συμβολή του φορέα, πιστοποίηση στους κινεζικούς σιδηροδρόμους, με βάση τις προδιαγραφές και τη νομοθεσία της ΕΕ, ώστε να διευκολυνθεί η σιδηροδρομική σύνδεση Κίνας-Ευρώπης, στον αποκαλούμενο “Δρόμο του Μεταξιού”.

Σημειώνεται ότι η EUROCERT κατόρθωσε να αναγνωρισθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως Notified Body (NoBo) για την σιδηροδρομική υποδομή και το τροχαίο υλικό, γεγονός που την κατατάσσει στην κατηγορία των λίγων φορέων πιστοποίησης στην Ευρώπη με αυτή την διάκριση. Η αναγνώριση αυτή αποτέλεσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, το βασικό στοιχείο, για να ανοίξουν οι πόρτες εισόδου της EUROCERT στην αγορά της Κίνας.

Η Κίνα διαθέτει αφ’ ενός σιδηροδρομικό δίκτυο 127.000 χλμ. και δίκτυο Μετρό, Τραμ κλπ. 3095 χλμ., με ετήσιες επενδύσεις της τάξεως των 150 δισ. ευρώ και αφ’ ετέρου πλήθος κατασκευαστών συγχρόνου τροχαίου υλικού.

Η EUROCERT είναι ένας 100% Ελληνικός Οργανισμός Πιστοποίησης, με πολυεθνικό χαρακτήρα, που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 25 χώρες παγκοσμίως. Αποτελεί έναν ανεξάρτητο φορέα Επιθεωρήσεων, Ελέγχων και Πιστοποιήσεων που διαθέτει άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο επιστημονικό προσωπικό με ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων και παρέχει πάνω από 50 υπηρεσίες Ελέγχων/Πιστοποιήσεων σε κλάδους ανάμεσα στους οποίους είναι τα τρόφιμα και τα αγροτικά προϊόντα, ο τουρισμός, η ενέργεια, η βιομηχανία και η ναυτιλία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο βασιλιάς Κάρολος νιώθει προδομένος με τον πρίγκιπα Χάρι: «Δεν σεβάστηκε τη θεσμική ουδετερότητα του πατέρα του»
Ο Χάρι κατηγόρησε ευθέως τον πατέρα του για το ότι δεν του μιλάει και δήλωσε πως «δεν βλέπει πιθανότητα να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο με την οικογένειά του»
Ο βασιλιάς Κάρολος
11 νεκροί, ανάμεσά τους και τρία παιδιά από επίθεση του Ισραήλ σε καταυλισμό στη Λωρίδα της Γάζας
Ανάμεσα στους 8 νεκρούς που έχουν ήδη αναγνωριστεί, όλοι μέλη της ίδιας ευρύτερης οικογένειας, βρίσκονται ένα κοριτσάκι κι ένα αγοράκι ηλικίας ενός έτους και ένα βρέφος ενός μήνα
Πολλοί νεκροί από Ισραηλινή επίθεση στη Γάζα