Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Σιγκαπούρη: Σύγχρονο θαύμα του κόσμου το καινούργιο αεροδρόμιο!

Σιγκαπούρη: Σύγχρονο θαύμα του κόσμου το καινούργιο αεροδρόμιο!
Twitter

“Δάσος που αντηχεί – Η δασώδης κοιλάδα Shiseido”, η επωνυμία της μίας από τις δύο εγκαταστάσεις στο καινούργιο θαυμαστό αεροδρόμιο “Jewel Changi” στη Σιγκαπούρη.

Το υπέροχο αεροδρόμιο “Jewel Changi” στη Σιγκαπούρη σχεδίασε το αρχιτεκτονικό γραφείο Safdie Architects. Η δεύτερη – και αυτή από το teamLab – ονομάζεται “Δέντρα που αντηχούν – Περίπατος κηπογλυπτικής” φιλοξενείται στο “Canopy Park” που βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο του αεροδρομίου.

Η πρώτη εγκατάσταση του teamLab – υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον όμιλο Shiseido – είναι ένα φωτεινό δάσος δέντρων και μεταμορφώνει το αεροδρόμιο “Jewel Changi” σε μια δασώδη κοιλάδα που λαμπυρίζει:

Το αυτόνομο φως του κάθε δέντρου πάλλεται, αλλάζοντας χρώματα καθώς το προσπερνούν οι επισκέπτες.

Με τον ίδιο τρόπο που το φως “μεταδίδεται” από δέντρο σε δέντρο, αλλάζουν συνεχώς και οι χρωματικοί τόνοι, οι οποίοι μεταβάλλονται και ανάλογα με το υψόμετρο στο οποίο βρίσκεται το κάθε δέντρο κατά μήκος του μονοπατιού της “Δασώδους κοιλάδας Shiseido”.

Το φως που αντηχεί από τα μέσα προς τα έξω σηματοδοτεί μια παρουσία και έτσι ενδυναμώνει τη συνείδησή μας ότι υπάρχουν και άλλοι μέσα στον δημόσιο χώρο.

Οι εγκαταστάσεις του teamLab είναι προϊόν έρευνας της σχέσης μεταξύ των ανθρώπων και του κόσμου, μέσω τέχνης.

Το έργο τέχνης μεταμορφώνεται λόγω της παρουσίας άλλων και αυτό, με τη σειρά του, αλλάζει και επαναπροσδιορίζει τις σχέσεις μεταξύ όσων βρίσκονται στον ίδιο χώρο.

Η εμπειρία αυτών των εγκαταστάσεων υπερβαίνει και θολώνει τα όρια μεταξύ των ανθρώπων και του έργου τέχνης, μεταξύ του εαυτού μας και των άλλων.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις