Κόσμος

Σίγουρη η Μέρκελ ότι θα ψηφιστεί το σχέδιο διάσωσης

Η υιοθέτηση του δεύτερου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα θεωρείται πάντως βέβαιη, καθώς ένα μεγάλο μέρος των σοσιαλδημοκρατών και των πράσινων βουλευτών έχουν διαβεβαιώσει την καγκελάριο ότι θα το υπερψηφίσουν.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα “σίγουρη” ότι ο κυβερνητικός της συνασπισμός θα ψηφίσει υπέρ του νέου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στις 29 Σεπτεμβρίου στη Μπούντεσταγκ, την κάτω βουλή.

“Η κυβέρνηση θα συνεχίσει το έργο της”, δήλωσε η Μέρκελ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μία ημέρα μετά την ιστορική ήττα του κυβερνητικού της εταίρου, των Φιλελεύθερων (FDP) στι περιφερειακές εκλογές στο κρατίδιο του Βερολίνου.

“Για κάθε απόφαση που πρέπει να υιοθετήσει στη Μπούντεσταγκ ο (κυβερνητικός) συνασπισμός θέλουμε να έχουμε την πλειοψηφία των δυνάμεών μας. Αυτό συνέβη για κάθε ευρωπαϊκή πολιτική απόφαση φέτος και είμαι σίγουρη ότι το ίδιο θα συμβεί” και στις 29 Σεπτεμβρίου, υπογράμμισε η Μέρκελ.

Οταν ρωτήθηκε σχετικά με την εχθρική στάση που έχει υιοθετήσει το FDP τις τελευταίες εβδομάδες και κυρίως ο υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ προς τα σχέδια για ευρωπαϊκή βοήθεια, η Μέρκελ επεσήμανε ότι “στην κρίση του ευρώ καθένας πρέπει να επιλέγει τις φράσεις του με προσοχή”.

“Το να ξεπεράσουμε την κρίση στην ευρωζώνη είναι μία ιστορική αποστολή”, δήλωσε, ενώ υπογράμμισε ότι: “Αν αποτύχει το ευρώ, θα αποτύχει η Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Πάντως, σύμφωνα με την καγκελάριο η δουλειά της κυβέρνησής της δεν θα “είναι πιο δύσκολη” μετά τα άσχημα αποτελέσματα του FDP στις χθεσινές εκλογές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάνω από 58.000 κτίρια υπέστησαν ζημιές ή κατέρρευσαν από τον σεισμό στη Βενεζουέλα - Οι διασώσεις μωρών που δίνουν ελπίδα και οι τετράποδοι ήρωες
Όσο βέβαια οι μέρες περνούν τόσο σβήνουν οι ελπίδες για επιζώντες, όμως μικρά θαύματα κάτω από τα χαλάσματα των σεισμών συνεχίζουν να γίνονται - Έφτασαν τους 1.719 οι νεκροί
Σεισμός στη Βενεζουέλα
Πρωτοφανές περιστατικό στο Μονακό: Ουκρανός ολιγάρχης και δύο μέλη της οικογένειάς του τραυματίστηκαν σοβαρά μετά από έκρηξη βόμβας
Οι τραυματίες είναι ο Βαντίμ Ερμολάεφ, που θεωρείται ο 23ος πλουσιότερος άνθρωπος στην Ουκρανία, η σύντροφός τους και ένα παιδί 13 ετών - Η βόμβα ήταν παγιδευμένη σε ένα δέμα
Έκρηξη στο Μονακό
Ρωσία: Ξύλο στα βενζινάδικα για λίγα λίτρα καυσίμων – Χάος μετά τα χτυπήματα των ουκρανικών drones σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις
Οι ελλείψεις καυσίμων έχουν μετατρέψει τα βενζινάδικα της Ρωσίας σε πεδίο «μάχης», με πολύωρη αναμονή, καβγάδες και εικόνες χάους να καταγράφονται καθημερινά
Καυγάδες σε βενζινάδικα στη Ρωσία