Τετάρτη, 22 Μαΐ
22oC Αθήνα

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Στα παιδιά, στον αδερφό του και στην σύντροφό του η αμύθητη περιουσία

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Στα παιδιά, στον αδερφό του και στην σύντροφό του η αμύθητη περιουσία

Άνοιξε την Τετάρτη η διαθήκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος μοίρασε την αμύθητη περιουσία του στα πέντε παιδιά του, στη σύντροφό του, στον αδελφό του και σε συνεργάτη του.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό στη διαθήκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι προβλέπεται ότι το 53% της εταιρίας Fininvest, η οποία διαχειρίζεται τις μετοχές όλων των υπολοίπων επιχειρήσεων, στο εξής θα ανήκει στα δύο μεγαλύτερα παιδιά του Καβαλιέρε, την Μαρίνα και τον Πιερσίλβιο.

Τα τρία μικρότερα παιδιά, η Μπάρμπαρα, η Ελεονόρα και ο Λουίτζι, σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, θα κατέχουν τη μειοψηφία των μετοχών της οικονομικής αυτοκρατορίας.

Το πρακτορείο Αnsa προσθέτει ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη διαθήκη του όρισε να δοθούν 100 εκατομμύρια ευρώ στον αδελφό του, τον Πάολο, και άλλα 100 στην τελευταία του σύντροφο, την Μάρτα Φασίνα. Στον στενό του συνεργάτη και πρώην βουλευτή Μαρτσέλο Ντελλ’ Ούτρι, ο «μίστερ τιβί» αφήνει 30 εκατομμύρια ευρώ.

Η διαθήκη φέρει ημερομηνία 19 Ιανουαρίου 2022, ημέρα κατά την οποία ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλανου.

Στο τέλος του κειμένου αναφέρεται: «Σας ευχαριστώ, την αγάπη μου σε όλους σας, ο πατέρας σας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι».

Μετά τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου της διαθήκης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι σήμερα το πρωί, οι μετοχές των εταιριών του ομίλου του σημείωσαν πτώση στο χρηματιστήριο του Μιλάνου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις