Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Σημαίες που σχεδίασαν πασίγνωστοι καλλιτέχνες μπροστά από το Ροκφέλερ Σέντερ

Σημαίες που σχεδίασαν πασίγνωστοι καλλιτέχνες μπροστά από το Ροκφέλερ Σέντερ

Το εμβληματικό Ροκφέλερ Σέντερ της Νέας Υόρκης μετατρέπεται έως τις 16 Αυγούστου σε υπαίθρια γκαλερί, καθώς γύρω από τη βυθισμένη πλατεία έχουν τοποθετηθεί 192 σημαίες που σχεδίασαν ερασιτέχνες καλλιτέχνες του Πράσινου Μήλου, αλλά και βαριά ονόματα στην παγκόσμια αγορά τέχνης όπως οι Τζεφ Κουνς, Μαρίνα Αμπράμοβιτς και άλλοι.

Οι 13 επώνυμοι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο «The Flag Project» είναι οι Κάρμεν Ερέρα, Φέιθ Ρίνγκολντ, Χανκ Γουίλις Τόμας, Τζεφ Κουνς, Τζένι Χόλζερ, KAWS, Μαρίνα Αμπράμοβιτς, Λόρι Άντερσον, Σάνφορντ Μπίγκερς, Σάρα Ζε, Σαντέλ Μάρτιν, Στιβ Πάουερς και Κρίστιαν Σιριάνο.

Στη δική του σημαία, ο Κουνς έγραψε με λαμπερά χρυσά μπαλόνια το ακρωνύμιο «NYC», σε ένα πολύχρωμο καρό φόντο. Στο σχέδιο του, ο KAWS ενσωματώνει τα «Companion» παιχνίδια του. Η Χόλζερ δημιούργησε μια σημαία με τη λέξη «PROTECT», την οποία περιβάλλουν ακτινωτές γραμμές από πένα γραφίστα. Η Αμπράμοβιτς παρουσίασε σε λευκό φόντο την κόκκινη γραμμή ενός καρδιογραφήματος. Με ανακοίνωσή της, εξήγησε την έμπνευσή της: «Η γραμμή του καρδιογραφήματος στη σημαία μου αντιπροσωπεύει το σθένος του ανθρώπινου πνεύματος με το κόκκινο χρώμα που συμβολίζει το αίμα μας, και είναι το χρώμα με το οποίο περιβάλλω τον εαυτό μου κάθε που αισθάνομαι την ανάγκη να νιώσω δυνατή. Αυτή η κόκκινη γραμμή είναι ο ρυθμός που διατρέχει τη λευκή σημαία, η οποία συμβολίζει το ότι καταθέτουμε τα όπλα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις