Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Σήμερα η ψηφοφορία για τον διορισμό Κάβανο στο ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ

Σήμερα η ψηφοφορία για τον διορισμό Κάβανο στο ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ
ΦΩΤΟ ΕΡΑ

Σήμερα το βράδυ (20.30 ώρα Ελλάδας) θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για τον διορισμό του Μπρετ Κάβανο στο ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ.

Η Επιτροπή αποφάσισε με ψήφους 11-8 να προγραμματίσει την ψηφοφορία για την υποψηφιότητά του κ. Κάβανο με τους 11 Ρεπουμπλικάνους να την εγκρίνουν, 8 από τους Δημοκρατικούς να ψηφίζουν κατά και δύο να επιλέγουν την αποχή για να δηλώσουν την αντίθεσή τους.

Μάλιστα ορισμένοι από τους γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος της επιτροπής αποχώρησαν από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας και ζητούν να διεξαχθεί έρευνα από το FBI σχετικά με τις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης σε βάρος του Μπρετ Κάβανο.

Νωρίτερα, ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζεφ Φλέικ, ο ρόλος του οποίου κρίθηκε σημαντικός για την έγκριση του διορισμού του συντηρητικού δικαστή, ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητά του λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της επιτροπής της Γερουσίας.

Η υπόθεση των σεξουαλικών καταγγελιών φαίνεται ότι εξακολουθεί να διχάζει καθώς γυναίκες σε έντονη συναισθηματική φόρτιση, επιτέθηκαν φραστικά στον Τζεφ Φλέικ, ενώ προσερχόταν στη συνεδρίαση. «Μιλάμε για το μέλλον της χώρας μας, κύριε» του φώναξε μία εξ αυτών.

Λόγω αυτής της διαμαρτυρίας η συνεδρίαση της Γερουσίας ξεκίνησε με καθυστέρηση λίγων λεπτών και σε κλίμα εξαιρετικά τεταμένο.

Η υποψηφιότητα του Μπρετ Κάβανο αναμένεται να επικυρωθεί στην Ολομέλεια του σώματος καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι διατηρούν μικρή πλειοψηφία (51-49).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις