Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Σκάνδαλο! Η Γερμανική κυβέρνηση λογόκρινε έκθεση για την φτώχεια!

Σκάνδαλο! Η Γερμανική κυβέρνηση λογόκρινε έκθεση για την φτώχεια!

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία έκθεσης της γερμανικής κυβέρνησης για τους πλούσιους και τους φτωχούς στην χώρα και έχει προκαλέσει δυσάρεστη εντύπωση το γεγονός ότι στην έκθεση μπήκε κυβερνητικός δάκτυλος και την “στρογγύλεψε” λίγο…

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, επικαλούμενη την SZ, η κυβέρνηση παρενέβη στο κείμενο! Η νέα έκθεση της γερμανικής κυβέρνησης για τον πλούτο και τη φτώχεια στη χώρα καταδεικνύει ότι οι πλούσιοι της Γερμανίας γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι και περισσότεροι. Η έκθεση πρόκειται να παρουσιαστεί επίσημα στις αρχές του 2017, ωστόσο ήδη έχουν διαρρεύσει αποσπασματικά στοιχεία στον γερμανικό τύπο.

Ο αριθμός των εκατομμυριούχων στη Γερμανία αυξήθηκε σε 16.495 από 12.424 το 2009 και οι μισθοί όσων έχουν μόνιμη θέση απασχόλησης ανέβηκαν πάνω από 10% τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Από την άλλη, 4,17 εκατομμύρια Γερμανοί, που αντιστοιχούν σε 6,1% του πληθυσμού, είναι υπερχρεωμένοι και ανήκουν κατά κανόνα στον τομέα των χαμηλά αμειβόμενων, οι οποίοι υπολείπονται αισθητά του μέσου εθνικού όρου. Επίσης, ο αριθμός των αστέγων σημείωσε σημαντική αύξηση από 223.000 το 2008 σε 335.000 το 2014.

Στην συγκεκριμένη έκθεση για τη φτώχεια και μετά από αίτημα της γερμανίδας υπουργού Εργασίας Αντρέα Νάλες, διερευνήθηκε πόση επιρροή έχουν εύποροι πολίτες στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και πόσοι οι φτωχοί.

Ωστόσο, η γερμανική κυβέρνηση αφαίρεσε τα επίμαχα συμπεράσματα από μια νέα επεξεργασμένη εκδοχή της έκθεσης, όπως έγραψε σήμερα κατ’ αποκλειστικότητα η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.
Σύμφωνα με την εφημερίδα του Μονάχου από την αναθεωρημένη εκδοχή λείπει, για παράδειγμα, η διατύπωση ότι «η πιθανότητα για μια πολιτική αλλαγή είναι σημαντικά μεγαλύτερη όταν αυτή την πολιτική αλλαγή υποστηρίζεται από μεγάλο αριθμό ανθρώπων με υψηλότερο εισόδημα». Που σημαίνει ότι οι εύποροι είναι αυτοί που ανεβάζουν και ρίχνουν κυβερνήσεις…

πηγη: DW

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε