Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Σκάνδαλο με βιολογικά όπλα! Δεκάδες νεκροί από πειράματα Αμερικανών!

Σκάνδαλο με βιολογικά όπλα! Δεκάδες νεκροί από πειράματα Αμερικανών!
φωτογραφία: αρχείο Reuters

Σκάνδαλο σε φόντο κατασκοπείας και υπογραφή USA, αποκαλύπτει το Russia Today (RT). Δεκάδες Γεωργιανοί πιθανώς έχασαν τη ζωή τους από τοξίνη σε φάρμακα στο πλαίσιο απόρρητου προγράμματος δοκιμών βιολογικών όπλων αμερικανικής προέλευσης.

Όπως μετέδωσε την Πέμπτη (04.10.2018) το Russia Today, επικαλούμενο πηγές στο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, στο σκάνδαλο εμπλέκεται ένα βιοϊατρικό εργαστήριο που χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ στη Γεωργία.

Το εργαστήριο αυτό μπορεί να έχει διεξάγει έρευνες για τα βιολογικά όπλα με το πρόσχημα δοκιμής νέων φαρμάκων, που, όμως, προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 73 ασθενών, σύμφωνα με τη Μόσχα.

Το Κέντρο Έρευνας για τη Δημόσια Υγεία του Αμερικανού Richard Lugar έχει την έδρα του κοντά στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, Τιφλίδα, από τον Αύγουστο του 2013.

Ένας πρώην υπουργός της γεωργιανής κυβέρνησης, ισχυρίστηκε ότι έλαβε απόρρητα έγγραφα που περιγράφουν λεπτομερώς τις πτυχές της σκοτεινής υπόθεσης.

Πηγές του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ανέφεραν ότι τα έγγραφα δείχνουν ότι μπορεί να έχει γίνει κρυφά δοκιμή όπλων μαζικής καταστροφής σε ανθρώπους.

Σκάνδαλο made in USA

Τα έγγραφα καταγράφουν τους θανάτους 73 ανθρώπων σε σύντομο χρονικό διάστημα, λόγω χορήγησης “πολύ τοξικών χημικών ουσιών ή βιολογικών παραγόντων με υψηλό ποσοστό θνησιμότητας”, δήλωσε ο Ιγκόρ Κρίριλοφ, διοικητής του ρωσικού στρατιωτικού κλάδου υπεύθυνος για την υπεράσπιση στρατευμάτων από ακτινολογικά, χημικά και βιολογικά όπλα.

Τα απόρρητα έγγραφα έφτασαν στην κατοχή των Ρώσων από τον γεωργιανό Igor Giorgadze, πρώην υπουργό για την Κρατική Ασφάλεια.

Ανέφεραν ότι η δοκιμή περιελάμβανε ένα φάρμακο που ονομάζεται Sovaldi, το οποίο προορίζεται για τη θεραπεία της ηπατίτιδας C. Ο παραγωγός του φαρμάκου είναι το Gilead Sciences, μια βιοϊατρική εταιρεία που εδρεύει στην Καλιφόρνια και στρατολόγησε τον πρώην υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Ντόναλντ Ράμσφελντ ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου το 1988, ανάμεσα στις δύο θητείες του ως επικεφαλής του Πενταγώνου.

“Τα έγγραφα έδειξαν πολλά θανατηφόρα περιστατικά μεταξύ των ασθενών. Παρά τους θανάτους 24 ανθρώπων μόνο τον Δεκέμβριο του 2015, οι κλινικές δοκιμές συνεχίστηκαν παραβιάζοντας τα διεθνή πρότυπα και τις επιθυμίες των ασθενών”, δήλωσε ο Kirillov, συμπληρώνοντας ότι “αυτό οδήγησε στο θάνατο 49 ακόμη ανθρώπων”.

Ο μεγάλος αριθμός των θανάτων έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την τεκμηριωμένη χρήση του Sovaldi στη Ρωσία, όπου δεν έχουν συνδεθεί θάνατοι ασθενών με το συγκεκριμένο φάρμακο, τόνισε ο Ρώσος αξιωματούχος. Ο Kirillov πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ έχουν μακρά ιστορία ανήθικων στρατιωτικών δοκιμών σε ανθρώπους σε τρίτες χώρες.

πηγή: Russia Today

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις