Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

“Σκάνε” από τη ζήλια τους οι Αμερικανοί για τους S-400 του Πούτιν – Τι κρύβουν οι περιβόητες κυρώσεις! [vid]

“Σκάνε” από τη ζήλια τους οι Αμερικανοί για τους S-400 του Πούτιν – Τι κρύβουν οι περιβόητες κυρώσεις! [vid]

Τον τελευταίο καιρό οι Αμερικανοί μονοπωλούν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης , αφού ο Πρόεδρος Τραμπ αρέσκεται στο να επιβάλλει κυρώσεις σε όποιον θίγει τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Όποια χώρα προχωρά σε συμφωνίες με τη Ρωσία είτε είναι οι πανίσχυροι S-400 είτε μαχητικά αεροσκάφη, είναι σχεδόν βέβαια πως λίγες μέρες μετά θα τους έρθει το “καμπανάκι” από την Ουάσινγκτον.

Ποιος είναι όμως ο λόγος πίσω από αυτές τις κυρώσεις. Τα λεφτά δεν πείθουν πολλούς καθώς οι χώρες που τιμωρούνται δεν είναι μόνο εχθροί των ΗΠΑ αλλά και σύμμαχοί τους όπως η Ινδία. Από την άλλη το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια κανείς δεν προτιμάει τα αμερικανικά οπλικά συστήματα φαίνεται να ενοχλεί πολύ τους Αμερικανούς, οι οποίοι έχουν σκάσει κυριολεκτικά από τη ζήλια τους.

Και αυτό γιατί οι περισσότεροι έχουν στραφεί στον “Τσάρο” Πούτιν για συστήματα προστασίας όπως το S-400. Όμως από ότι φαίνεται ακόμα και αυτή η “ζήλια” είναι επιφανειακή και μάλλον κάτι κρύβεται πίσω, δηλαδή ο πραγματικός λόγος πίσω από τις περιβόητες κυρώσεις των Αμερικανών.

Διαβάστε περισσότερα στο OnAlert.gr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις