Κόσμος

“Σκέτη παραφροσύνη” το Brexit λένε διάσημοι Βρετανοί καλλιτέχνες στην Τερέζα Μέι

Διάσημα ονόματα της βρετανικής μουσικής σκηνής, με επικεφαλής τον Μπομπ Γκέλντοφ, καλούν με επιστολή τους την πρωθυπουργό Μέι να αλλάξει πορεία σχετικά με το Brexit.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Bob Geldof
Μπομπ Γκέλντοφ

Βρετανοί μουσικοί, ανάμεσά τους ο Εντ Σιράν, ο Στινγκ και η Ρίτα Όρα υπογράφουν ανοιχτή επιστολή προς την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι προειδοποιώντας την ότι το Brexit είναι “σκέτη παραφροσύνη” και απειλεί “κάθε πτυχή της μουσικής βιομηχανίας”.

Η επιστολή, μια πρωτοβουλία του Μπομπ Γκέλντοφ, την οποία υπογράφουν δεκάδες ηχηρά ονόματα της ποπ, ροκ και κλασικής μουσικής σκηνής, καλεί την Μέι να αναθεωρήσει την απόφασή της να βγάλει την Βρετανία από την ΕΕ.

“Είμαστε έτοιμοι να διαπράξουμε ένα πολύ σοβαρό σφάλμα αναφορικά με την γιγαντιαία βιομηχανία μας και την πελώρια δεξαμενή των κρυμμένων ακόμη ταλέντων που ζουν σε αυτό το νησί”, αναφέρει η επιστολή, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα The Observer.

“Αποφασίσαμε να βάλουμε τους εαυτούς μας μέσα σε μια πολιτισμική φυλακή που φτιάξαμε εμείς οι ίδιοι. Ακριβώς το αντίθετο από το γρέμισμα των τειχών, την άρνηση των προκαταλήψεων, τη γέννηση ιδεών, που είναι όλη η ουσία της σύγχρονης μουσικής”.

Η Βρετανία ψήφισε οριακά υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ σε ένα δημοψήφισμα το 2016 και πρόκειται να αποχωρήσει από το μπλοκ τον Μάρτιο του επόμενου χρόνου.Theresa May

Η Μέι έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι οι κανονισμοί που αφορούν την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών εντός της ΕΕ και που επιτρέπουν στους πολίτες της να ζουν και να εργάζονται σε οποιαδήποτε από τις 28 χώρες μέλη του μπλοκ, δεν θα ισχύουν για τη Βρετανία μετά το Brexit.

Η ανοιχτή επιστολή, την οποία στηρίζουν μεταξύ άλλων και οι Ντέιμον Άλμπαρν, Τζάρβις Κόκερ, Σάιμον Ρατλ και Μπράιαν Ίνο, υποστηρίζει ότι η βρετανική κυριαρχία στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία θα απειληθεί από αυτό και από άλλα παρελκόμενα του Brexit.

Επισημαίνει ότι τα πάντα – από τις περιοδείες, τις πωλήσεις, τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων – θα πληγούν και ότι η Βρετανία θα πρέπει αντίθετα να παραμείνει εντός της ΕΕ και να ηγηθεί της μεταρρύθμισής της.

Rita Ora Nicki Minaj
Ρίτα Όρα (α) – Νίκι Μινάζ (δ)

“Πρέπει να πάρουμε πίσω το μέλλον μας. Πρέπει να μεταρρυθμίσουμε και να αναδομήσουμε την ΕΕ. Όταν η Ευρώπη είναι σκέτο χάλι, οι Βρετανοί μένουν εκεί, δεν αποσύρονται, ανασυντάσσονται”.

Όπως δήλωσε ο Γκέλντοφ στην Observer θα ήθελε να δει ένα δεύτερο δημοψήφισμα με το ερώτημα της παραμονής ή όχι στο μπλοκ.

“Είμαι απόλυτα ταγμένος στην ιδέα ενός δεύτερου, δημοκρατικού δημοψηφίσματος για να αποφύγουμε να μας διαλύσει μελλοντικά όλη αυτή η ιστορία με το Brexit”, πρόσθεσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακελειό στην Πολωνία: Με στρατιωτική στολή και βαρύ οπλισμό ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στην Κρακοβία
Σύμφωνα με τις αρχές είχε ακροδεξιές και υπερεθνικιστικές απόψεις, ενώ μετά την επίθεση τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικών και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Ένοπλη επίθεση στην Κρακοβία
Ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε τον παλαιστή του ΜΜΑ, Ντέινα Γουάιτ, για εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου – «Σε παρακαλώ, δέξου»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι πρότεινε τη θέση στον διευθυντή του χώρου των μικτών πολεμικών τεχνών και «βίαιο μαχητή», ο οποίος ωστόσο απέρριψε την πρόταση
Dana White και Donald Trump
Μακελειό στην Πολωνία: 25χρονος ακροδεξιός με «υπερεθνικιστικές» απόψεις ο δράστης – Ακόμη τρεις νεκροί εντοπίστηκαν σπίτι του
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων από τους πυροβολισμούς στην Πολωνία - Ο δράστης φέρεται να σκότωσε την οικογένειά του πριν ανοίξει πυρ στην καρδιά της Κρακοβίας
Πολωνία
27
«Όχι» στον Νετανιάχου - Ο πρόεδρος Χέρτζογκ θα δώσει εντολή στον Άιζενκοτ για τον σχηματισμό κυβέρνησης στο Ισραήλ
Ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Νετανιάχου θα λάβει επίσημα την εντολή στις 8 Νοεμβρίου και θα έχει 28 ημέρες για να σχηματίσει κυβέρνηση, με δυνατότητα παράτασης 14 ημερών
Άιζενκοτ και Νετανιάχου 8