Κόσμος

Σκόπια: Δικαστήριο “πάγωσε” τα οικονομικά στοιχεία του VMRO – DPMNE

Δικαστήριο στα Σκόπια, με σημερινή του απόφαση, "πάγωσε" τα οικονομικά στοιχεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, VMRO-DPMNE, στο πλαίσιο έρευνας έπειτα από καταγγελίες για παράνομη χρηματοδότηση.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η έρευνα των ανακριτών ξεκίνησε τον Μάιο του 2017 σε βάρος 14 ατόμων, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, έπειτα από καταγγελία ότι το κόμμα έλαβε παράνομη χρηματοδότηση ύψους 4,9 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, το “πάγωμα” των οικονομικών στοιχείων αφορά εισαγγελική έρευνα για το σκάνδαλο, που συνδέεται και με σκάνδαλο υποκλοπών που ξέσπασε το 2015.

Όπως αναφέρεται, το VMRO-DPMNE δεν θα μπορεί ούτε να πουλήσει ούτε να νοικιάσει τα 69 ακίνητα που διαθέτει, μεταξύ των οποίων και το κτίριο των κεντρικών γραφείων που αποκαλείται και «Λευκό Παλάτι».

Σημειώνεται πως η απόφαση ήρθε λίγο αφότου το VMRO-DPMNE ανακοίνωσε ότι σχεδίαζε να νοικιάσει το κτίριο της έδρας του και να πουλήσει διαμέρισμα στην πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ, Σκόπια.

Σε ανακοίνωσή του, ο γενικός γραμματέας του VMRO-DPMNE έκρινε ότι οι αποφάσεις των δικαστών είναι αβάσιμες, χωρίς επιχειρήματα.

Ο ίδιος κατηγόρησε, επίσης, ότι μετά την αποτυχία της κυβέρνησης να διασπάσει το κόμμα, η ηγεσία προσπαθεί τώρα να επιτύχει τον στόχο με πίεση μέσω άλλων θεσμών.

ΠΗΓΕΣ: Balkan Insight, Meta.mk

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλβανία: Στην αντεπίθεση ο Έντι Ράμα για τις διαδηλώσεις για το τουριστικό σχέδιο του Κούσνερ – «Αν δεν ήταν ο Τζάρεντ, δεν θα τους ένοιαζε καθόλου»
Σε συνέντευξή του στο Politico ο Αλβανός πρωθυπουργός χαρακτήρισε τις αντιδράσεις «πολιτικά υποκινούμενη εκστρατεία από επικριτές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ»
Διαδηλώσεις στην Αλβανία
Ένας νεκρός και 5 τραυματίες μετά από επίθεση στο Ισραήλ με πυροβόλο όπλο - «Εξουδετερώθηκαν» οι δύο δράστες
Ισραηλινά μέσα χαρακτηρίζουν την επίθεση ως τρομοκρατικό χτύπημα - Δείτε βίντεο από το σημείο της τραγωδίας - Οι κάτοικοι της πόλης έχουν λάβει εντολή να παραμείνουν κλειδωμένοι στα σπίτια τους
Ισραήλ: Ένας νεκρός και 5 τραυματίες μετά από επίθεση με πυροβόλο όπλο – «Εξουδετερώθηκαν» οι δύο δράστες
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες