Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Σκόπια – Οσμάνι: Η Ελλάδα θα ψηφίσει τη Συμφωνία για Βόρεια Μακεδονία!

Σκόπια – Οσμάνι: Η Ελλάδα θα ψηφίσει τη Συμφωνία για Βόρεια Μακεδονία!
φωτογραφία: Twitter

Σίγουρος ότι η Συμφωνία για μετονομασία της χώρας του σε Βόρεια Μακεδονία θα εγκριθεί από την Αθήνα δηλώνει από τα Σκόπια ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ Μπουγιάρ Οσμάνι.

Σε συνέντευξη Τύπου από τα Σκόπια ο Οσμάνι ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη (01.11.2018) θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο στην Αθήνα.

Όπως ανέφερε, θα συζητηθούν η εφαρμογή της Συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ, και τρόποι αξιοποίησης της ελληνικής τεχνογνωσίας όσον αφορά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της χώρας του με την ΕΕ.

“Θα συζητήσουμε για τη σημαντική υποστήριξη της Ελλάδας γιατί η χώρα αυτή γίνεται ήδη στρατηγικός εταίρος. Η υποστήριξη για τη συμφωνία των Πρεσπών στη “Μακεδονία”’ ενισχύεται, ενώ στην Ελλάδα η διαδικασία έγκρισης της συμφωνίας επ’ ουδενί δεν απειλείται, παρά τους κλυδωνισμούς της καθημερινής πολιτικής.

Η περιοχή έχει δύο χώρες με ισχυρές σχέσεις, οι οποίες θα αντανακλώνται στην ευρύτερη περιοχή” σημείωσε ο Οσμάνι.

Όπως επισήμανε, στις τελικές φάσεις ολοκλήρωσης της Συμφωνίας για Βόρεια Μακεδονία, η Ελλάδα δεσμεύθηκε ότι θα υποστηρίξει σθεναρά την Ευρωατλαντική μας ενσωμάτωση”.

“Επιβεβαιώθηκε ότι η Ελλάδα και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ήταν οι σταθερότεροι υποστηρικτές στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον περασμένο Ιούνιο ώστε η “Μακεδονία” να λάβει ημερομηνία για έναρξη διαπραγματεύσεων” ανέφερε ο Σκοπιανός αξιωματούχος.

О αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ θα μεταβεί στην Αθήνα μέσω της νέας αεροπορικής γραμμής Αθήνα – Σκόπια από την Aegean Airlines.

Ο Οσμάνι αναφέρθηκε στο γεγονός ως συμβολικής σημασίας για τη στρατηγική συνεργασία των δύο κρατών και την προσέγγιση των δύο λαών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις