Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Σκόπια: “Πάγος” Ιβανόφ σε Ζάεφ για τη “Βόρεια Μακεδονία”

ΠΓΔΜ Βόρεια Μακεδονία Σκόπια Γκιόργκι Ιβανόφ
Φωτογραφία makfax

– 120 δευτερόλεπτα κράτησε η συνάντηση του προέδρου της ΠΓΔΜ με τον πρωθυπουργό και τον ΥΠΕΞ της χώρας
– Εξοργισμένος ο Γκιόργκι Ιβανόφ με τη συμφωνία για το “Βόρεια Μακεδονία”
– Ο Σκοπιανός πρόεδρος ρώτησε Ζάεφ και Ντιμιτρόφ αν έχουν συμφωνήσει με την Ελλάδα για το όνομα
– Όταν απάντησαν θετικά, τους είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί η συνάντηση
– Διάγγελμα του προέδρου της ΠΓΔΜ απόψε σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας
– Κυβέρνηση: Ο Ιβανόφ έφυγε, δεν έχει κανείς το δικαίωμα να σταματήσει το λαό από το να πάρει τη σωστή απόφαση!

Κόντρα εκτός ορίων στην ΠΓΔΜ ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον πρόεδρο της χώρας! Το “Βόρεια Μακεδονία” δεν γίνεται αποδεκτό ούτε από τον Σκοπιανό πρόεδρο Γκιόργκι Ιβανόφ. Ο οποίος δέχτηκε σήμερα (13.06.2018) στην εξοχική του κατοικία τον πρωθυπουργό της χώρας Ζόραν Ζάεφ και τον υπουργό Εξωτερικών Νικολά Ντιμίτροφ για να ενημερωθεί για τις εξελίξεις. Και σχεδόν τους… πέταξε έξω με τις κλωτσιές!

Η συνάντηση, όπως μεταδίδει το πρακτορείο mkd, η συνάντηση του Ιβανόφ με Ζάεφ και Ντιμιτρόφ είχε διάρκεια 120 δευτερόλεπτα! Δυο λεπτά δηλαδή!

Μόλις ο πρωθυπουργός της χώρας και ο υπουργός Εξωτερικών μπήκαν στο κτίριο, ο Σκοπιανός πρόεδρος τους ρώτησε αν υπάρχει οριστική συμφωνία με την Ελλάδα για το όνομα της ΠΓΔΜ. Και όταν η απάντησή τους ήταν θετική, τους ενημέρωσε πως δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί η συνάντησή τους!

Δείτε τη στιγμή που φτάνουν και που… φεύγουν Ζάεφ και Ντιμιτρόφ

Ετοιμάζει διάγγελμα ο Ιβανόφ

Σύμφωνα δε με το πρακτορείο makfax, ο Γκιόργκι Ιβάνοφ αναμένεται να κάνει απόψε διάγγελμα προς το λαό των Σκοπίων. Στο οποίο, κατά πάσα πιθανότητα, θα ανακοινώσει ότι δεν συμφωνεί με το όνομα “Βόρεια Μακεδονία”.

“Ενημερώνουμε ότι η συνάντηση διήρκεσε δυο λεπτά. Σήμερα, ο πρόεδρος Ιβανόφ θα απευθυνθεί στον “μακεδονικό” λαό”, ανέφερε σύντομη ανακοίνωση από την προεδρία.

Η συνάντηση από τη σκοπιά… Ζάεφ και Ντιμιτρόφ

Ο πρόεδρος Ιβανόφ ήταν εκείνος που αποχώρησε από τη συνάντηση ήταν η πρώτη αντίδραση από τη σκοπιανή κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να “διασκεδάσουν” Ζάεφ και Ντιμιτρόφ τις πληροφορίες πως ο Σκοπιανός πρόεδρος… πέταξε με τις κλωτσιές από την εξοχική κατοικία του τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας.

“Ο πρωθυπουργός Ζάεφ και ο υπουργός Εξωτερικών Ντιμιτρόφ έκαναν μια παραγωγική προσπάθεια να παρουσιάσουν και να συζητήσουν το περιεχόμενο της συμφωνίας με την Ελλάδα για το όνομα, αλλά ο πρόεδρος Ιβανόφ διέκοψε και αποχώρησε από τη συνάντηση και αρνήθηκε να συζητήσει τα οφέλη της ιστορικής συμφωνίας για το μέλλον της χώρας” ανέφερε η κυβέρνηση των Σκοπίων σύμφωνα με το makfax.

Ζάεφ και Ντιμιτρόφ κάλεσαν σε ενότητα και ζήτησαν τη στήριξή τους για την ευημερία των πολιτών και την είσοδο της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.

“Οι πολίτες έχουν επιτέλους την ευκαιρία να γράψουν ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους εμποδίσει από το να πάρουν τη σωστή απόφαση για το μέλλον της χώρας”, καταλήγει η ανακοίνωση της κυβέρνησης!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις