Κόσμος

Σκόπια: “Συναγερμός” για τρομοκρατική επίθεση – Για “υψηλό κίνδυνο” προειδοποιεί η πρεσβεία των ΗΠΑ

Κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης στα Σκόπια. Η πρεσβεία των ΗΠΑ προειδοποιεί τους Αμερικανούς πολίτες. Είχε γίνει γνωστό πως απετράπη επίθεση του ISIS.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δεν πρόλαβε καλά – καλά να μετονομαστεί σε “Βόρεια Μακεδονία”. και η γειτονική χώρα φαίνεται πως αντιμετωπίζει αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης!

Κι αυτό καθώς λίγο μετά την αποκάλυψη πως οι αρχές της χώρας απέτρεψαν “μακελειό” του ISIS, η πρεσβεία των ΗΠΑ στα Σκόπια προειδοποίησε τους Αμερικανούς πολίτες ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Συγκεκριμένα προειδοποιεί για “υψηλό κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων εμπνευσμένες από την εξτρεμιστική ιδεολογία”.

Απετράπη τρομοκρατική ενέργεια

Όπως έχει γίνει γνωστό, τρομοκρατική επίθεση σχεδίαζαν υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους στην Βόρεια Μακεδονία και σύμφωνα με τις πληροφορίες από την γειτονική χώρα αποτράπηκε από τις αρχές!

Την ανακοίνωση έκανε σήμερα, Παρασκευή 15.02.2019, το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Η σχεδιαζόμενη τρομοκρατική επίθεση στην Βόρεια Μακεδονία

Μετά από “ανταλλαγή πληροφοριών” με τους “εταίρους” των Σκοπίων σχετικά με τα “ενδεχόμενα σχέδια και τις προθέσεις διάπραξης μιας τρομοκρατικής ενέργειας στο έδαφος” της Βόρειας Μακεδονίας, το υπουργείο Εσωτερικών ξεκίνησε μια έρευνα για να ταυτοποιήσει τους οργανωτές και τους πιθανούς δράστες, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αστυνομικοί έκαναν έρευνες σε πολλές τοποθεσίες και κατασχέθηκαν “αντικείμενα” και “μηχανήματα” που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη διάπραξη μιας επίθεσης.

Το 2016 οι αρχές της Βόρειας Μακεδονίας υπολόγιζε ότι 150 πολίτες της χώρας είχαν ενταχθεί στις τάξεις των ισλαμιστών για να πολεμήσουν στο Ιράκ και τη Συρία. Οι περισσότεροι προέρχονταν από την αλβανική μειονότητα.

Εκτιμάται ότι περίπου 1.000 πολίτες χωρών των δυτικών Βαλκανίων (Βοσνία, Κόσοβο, Αλβανία, Β. Μακεδονία, Μαυροβούνιο, Σερβία) είχαν ενταχθεί κάποια στιγμή στο Ισλαμικό Κράτος. Τον Μάιο του 2018 δικαστήριο του Κοσόβου καταδίκασε οκτώ ισλαμιστές σε ποινές κάθειρξης έως και 10 ετών με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν να διαπράξουν επίθεση εναντίον μιας ισραηλινής ποδοσφαιρικής ομάδας και των φιλάθλων της πριν από έναν αγώνα στην Αλβανία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σοκ στην Τουρκία από το τροχαίο με το λεωφορείο που έπιασε φωτιά - 8 νεκροί, ανάμεσά τους και ένα μωρό 9 μηνών
Το λεωφορείο φέρεται να εξετράπη της πορείας του, να συγκρούστηκε με τα κιγκλιδώματα ασφαλείας και αμέσως μετά να τυλίχθηκε στις φλόγες - Τρεις τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση
Κάηκε ολοσχερώς το λεωφορείο
Επιμένει ο Τραμπ: Το μεγαλύτερο μέρος της συμφωνίας με το Ιράν αφορά στα πυρηνικά
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε, ότι το CNN μετέδωσε εσφαλμένα πως η συμφωνία δεν αναφέρεται στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, τονίζοντας ότι το κείμενο «αναφέρει με σαφήνεια πως το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα»
Ντόναλντ Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ: Οι μελανιές, η ασπιρίνη και τα 4 τσεκ απ – Τι δεν «λέει» η νέα έκθεση για την υγεία του προέδρου
Η έκθεση δεν κάνει καμία αναφορά στα περιστατικά υπνηλίας του Αμερικανού προέδρου, ενώ δεν εξηγεί γιατί κάποιος απόλυτα υγιής έχει υποβληθεί σε τόσα τσεκ απ μέσα σε ενάμιση χρόνο
Ντόναλντ Τραμπ
Θρίλερ στο Ιράν με φήμες για παραίτηση Πεζεσκιάν: Έστειλε επιστολή στον Μοτζταμπά Χαμενεΐ - Διαψεύδει η Τεχεράνη
Ανώνυμες πηγές δήλωσαν στο Iran International ότι ο Ιρανός πρόεδρος παραιτήθηκε, πράγμα που φέρεται να διαψεύδει το Tasnim, καθώς και ο διευθυντής επικοινωνιών και πληροφοριών στο γραφείο του Πεζεσκιάν
Μασούντ Πεζεσκιάν 15