Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Σκωτία: Ο Τραμπ ελπίζει να… παίξει λίγο γκολφ πριν την συνάντηση με τον Τραμπ

Σκωτία: Ο Τραμπ ελπίζει να… παίξει λίγο γκολφ πριν την συνάντηση με τον Τραμπ

O Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα προλάβει να παίξει λίγο γκολφ στο ιδιωτικό γήπεδό του στη Σκωτία, πριν αναχωρήσει για τη σύνοδο κορυφής με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, την Δευτέρα (16.07.2018)

“Έφτασα στη Σκωτία και θα βρίσκομαι στο Τραμπ Τέρνμπερι για δύο ημέρες συναντήσεων, τηλεφωνημάτων και, ελπίζω, λίγου γκολφ – της βασικής μορφής άσκησής μου”, έγραψε στο Twitter. “Ο καιρός είναι υπέροχος και αυτό το μέρος είναι απίστευτο! Αύριο θα πάω στο Ελσίνκι για τη συνάντηση της Δευτέρας με τον Βλαντιμίρ Πούτιν”, συνέχισε.

Ακτιβιστής τον προσέγγισε… από αέρος

Το βράδυ της Παρασκευής, ενώ ο Τραμπ βρισκόταν ήδη στη λέσχη γκολφ του Τέρνμπερι, ένας ακτιβιστής της Greenpeace εφόρμησε από αέρος με ένα παραμοτέρ (αλεξίπτωτο με μηχανή) σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από τον Αμερικανό πρόεδρο ο οποίος στεκόταν έξω από την είσοδο του ξενοδοχείου του γηπέδου. Καθώς το παραμοτέρ πλησίαζε, ο Τραμπ προχώρησε ήρεμα στο εσωτερικό του κτιρίου, περιστοιχισμένος από τους σωματοφύλακές του.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι προσπαθεί να εντοπίσει τον ακτιβιστή.

Μετά τις ογκώδεις διαδηλώσεις της Παρασκευής εναντίον του Τραμπ στο κεντρικό Λονδίνο, νέες κινητοποιήσεις ετοιμάζονται για σήμερα. Το μπαλόνι που εικονίζει τον πρόεδρο σαν πορτοκαλί, κλαψιάρικο μωρό, θα υψωθεί σε ένα πάρκο στην πρωτεύουσα της Σκωτίας.

“Δεν θέλω να μολύνει τη χώρα μου, όπως μολύνει την Αμερική. Ντρέπομαι που η μητέρα του ήταν Σκωτσέζα” είπε μια διαδηλώτρια, η 61χρονη Ανέτ Τζόνσον, που συμμετείχε σε μια συγκέντρωση κατά του Τραμπ σε μια παραλία στο Τέρνμπερι.

Παράλληλα, είναι προγραμματισμένες για σήμερα και κινητοποιήσεις υποστηρικτών του Τραμπ στο Λονδίνο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις