Κόσμος

Σκωτία: Σύγκρουση τρένων σε σιδηροδρομικό σταθμό

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν το βράδυ της Παρασκευής όταν συγκρούστηκαν δυο τρένα σε σταθμό της βόρειας Σκωτίας.

«Περί τις 19:00 ειδοποιηθήκαμε για σύγκρουση δυο τρένων στον σταθμό Άβιμορ», στην περιφέρεια των Χάιλαντς, εξήγησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Σκωτίας.

Δύο άνθρωποι διακομίστηκαν σε κοντινό νοσοκομείο, ενώ σε «σε ορισμένο αριθμό άλλων προσφέρθηκαν (ιατρικές) φροντίδες επιτόπου», πρόσθεσε.

Το ατύχημα έγινε σε «ιδιωτική (σιδηροτροχιά), πλάι στην κύρια (σιδηροδρομική γραμμή)», διευκρίνισε η σιδηροδρομική εταιρεία ScotRail μέσω X (του πρώην Twitter), προειδοποιώντας τους πελάτες της ότι η κυκλοφορία αντιμετώπιζε προβλήματα, που πάντως αργότερα ξεπεράστηκαν.

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, ο ένας από τους δυο συρμούς που ενεπλάκησαν στη σύγκρουση ήταν το ιστορικό τρένο Flying Scotsman, με ατμομηχανή η οποία αποκαταστάθηκε μόλις πέρυσι.

Το ένα από τα δυο τρένα ήταν σταματημένο τη στιγμή της σύγκρουσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισπανία: Τα ηχητικά ντοκουμέντα αποκαλύπτουν τα κρίσιμα λάθη του κέντρου ελέγχου πριν από τη φονική σύγκρουση των τρένων
Οι οδηγίες που δόθηκαν δεν ακολούθησαν την προβλεπόμενη διαδικασία ασφαλείας, η οποία απαιτούσε κίνηση με οπτική επιτήρηση και ανώτατη ταχύτητα 40 χιλιομέτρων την ώρα
Ισπανία
8