Τετάρτη, 29 Μαΐ
22oC Αθήνα

Σκότωσε 2 αστυνομικούς! “Οπλισμένος και επικίνδυνος”

Σκότωσε 2 αστυνομικούς! “Οπλισμένος και επικίνδυνος”

Οι αρχές της Άιοβα αναγνώρισαν τον άνθρωπο που σκότωσε δύο αστυνομικούς που βρίσκονταν στα υπηρεσιακά τους οχήματα. Ο 46χρονος Scott Michael Greene θεωρείται οπλισμένος και επικίνδυνος, με τους αστυνομικούς να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του.

Υπάρχει κάποιος εκεί έξω που πυροβολεί αστυνομικούς. Υπάρχει σαφής και άμεσος κίνδυνος για τους αστυνομικούς τώρα”, τόνισε ο επικεφαλής της αστυνομίας Paul Parizek. Οι δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν από πυρά στο Ντε Μόιν της Αϊόβα σε δύο χωριστές «επιθέσεις τύπου ενέδρας» και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνητητό για να βρει τον δράστη ή τους δράστες, όπως μετέδωσε νωρίτερα το NBC News.

Ένας αστυνομικός βρέθηκε νεκρός γύρω στη 1 μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) σε προάστιο του Ντε Μόιν. Ο δεύτερος βρέθηκε νεκρός γύρω στη 1:30 π.μ. (τοπική ώρα) μέσα στην πόλη, μετέδωσε το NBC News.

«Φαίνεται πως ήταν επιθέσεις τύπου ενέδρας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης του Ντε Μοιν, σύμφωνα με το NBC. Και οι δύο αστυνομικοί πυροβολήθηκαν ενώ βρίσκονταν μέσα στα περιπολικά τους σε απόσταση 3 χιλιομέτρων ο ένας από τον άλλο, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ντε Μόιν Πολ Πάριζεκ.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει σαφής και άμεσος κίνδυνος για τους αστυνομικούς», δήλωσε. «Υπάρχει σίγουρα κίνδυνος εκεί έξω αυτή τη στιγμή». Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε πως δεν θα δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για τους φόνους.

Αυτές οι ένοπλες επιθέσεις σημειώνονται έπειτα από μια σειρά φόνων αστυνομικών, μεταξύ άλλων και σε ενέδρες στο Ντάλας και το Μπατόν Ρουζ στη Λουιζιάνα. Πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν στις 7 Ιουλίου στο Ντάλας και τρεις σκοτώθηκαν αργότερα τον ίδιο μήνα στο Μπατόν Ρουζ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Foxnews

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε