Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Σκοτσέζος δήμαρχος στη Γερμανία θα αναγκαστεί να παραιτηθεί λόγω… Brexit!

Σκοτσέζος δήμαρχος στη Γερμανία θα αναγκαστεί να παραιτηθεί λόγω… Brexit!

Ο Ιαν Μακνάμπ κινδυνεύει είναι δήμαρχος για πάνω από δέκα χρόνια στη Γερμανία και τώρα κινδυνεύει λόγω Brexit.

Ειδικότερα ο κ.Μακνάμπ είναι δήμαρχος της μικρής πόλης Μπρούνσκμαρκ στο βόρειο ομοσπονδιακό κρατίδιο της Γερμανίας Σλέσβιγκ-Χόλσταϊν και αν συμβεί το Brexit τότε θα χάσει την θέση του.

Ο λόγος; Ο 69χρονος Μακνάμπ είναι Σκωτσέζος και το Brexit θα τον καταστήσει υπήκοο χώρας εκτός ΕΕ, αφαιρώντας του το δικαίωμα που έχουν οι Ευρωπαίοι πολίτες να ψηφίζουν και να θέτουν υποψηφιότητα σε τοπικές ή περιφερειακές εκλογές όπου κατοικούν.

Ο Μακνάμπ, ο οποίος ζει από το 1975 στην Γερμανία και είναι επίτιμος δήμαρχος της πόλης των 160 ανθρώπων για 11 χρόνια, δήλωσε βαθύτατα λυπημένος που θα χρειαστεί να παραιτηθεί. Συνεχίζει να ελπίζει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα εξετάσει την διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit.

«Άλλωστε, μόλις τώρα πραγματικά καταλαβαίνουν οι Βρετανοί τι συνέπειες έχει για αυτούς το Brexit», τόνισε ο Μακνάμπ στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa. Εντούτοις, αν εν τέλει ολοκληρωθεί, ο 69χρονος Σκωτσέζος έχει σχέδιο και για αυτό. «Όταν έρθει αυτή η ώρα, θα παραδώσω τα κλειδιά του γραφείου μου και θα πιω ένα σκωτσέζικο ουίσκι».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις